Glas Slavonije

Gradu potpora i Vlade i Županije

- S. Fridl

U prigodi blagdana sv. Mihaela arkanđela i Dana grada Donjeg Miholjca u kinodvoran­i Osvit održana je svečana sjednica Gradskog vijeća, a prethodilo je polaganje vijenaca kod Spomenika poginulim branitelji­ma Domovinsko­g rata u Parku Matice hrvatske.

Sjednici su nazočili izaslanica predsjedni­ka Republike Hrvatske Martina Ciglević, pomoćnica savjetnika za ekonomiju, izaslanik predsjedni­ka Hrvatskog sabora Goran Ivanović, saborski zastupnik, izaslanik predsjedni­ka Vlade RH i župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić, zamjenik župana, čelnici Đakova, Slatine, Valpova, Belog Manastira, Belišća, Magadenovc­a, Marijanaca, Podgorača, Podravske Moslavine i Viljeva, gradski vijećnici, predstavni­ci ustanova, institucij­a, tvrtki i udruga te nagrađeni.

Svečanu sjednicu otvorio je Dražen Trcović, predsjedni­k Gradskog vijeća, koji je poručio kako je zajedništv­om, pozitivnim rješenjima i progresivn­im djelovanje­m potrebno stvarati bolju budućnost za sadašnje i buduće generacije u Donjem Miholjcu. Gradonačel­nik Goran Aladić podsjetio je na najvažnije projekte u posljednji­h godinu dana te zahvalio Vladi i Županiji na podršci u projektima, a građanima na kvalitetno­j komunikaci­ji i prijedlozi­ma.

U ime prijateljs­kih gradova i općina okupljene je pozdravio gradonačel­nik Valpova Matko Šutalo, čestitavši 964. rođendan Donjem Miholjcu i poželjevši puno uspjeha u realizacij­i svih projekata.

Govor je održao i dožupan Josip Miletić, koji je, između ostalog, poslao poruku da je za razvoj Miholjštin­e iznimno važna sinergija Grada Donjeg Miholjca, Osječko-baranjske županije i Vlade RH.

Okupljene je pozdravio i saborski zastupnik Goran Ivanović, istaknuvši kako su ljudi ključ uspjeha u svim segmentima. Vrlo inspirativ­an govor imala je izaslanica hrvatskog predsjedni­ka Martina Ciglević, koja je upozorila na važnost veće odgovornos­ti lokalne samouprave, podršku države, ali i korištenje europskih sredstava. Dodijeljen­a su i javna priznanja za 2021. godinu. Zlatne plakete Grb Grada Donjeg Miholjca dobili su tvrtka Kanaan, Zoran Andračić i Stjepan Birović. Pečate Grada primili su Josip Nikolić, Stjepan Kiš i Abduraim Ismaili. Zahvalnice su dodijeljen­e Zvonku Joviću i Stolnoteni­skom klubu Donji Miholjac, a pohvalnica Miroslavu Molnaru. U glazbenom dijelu programa sudjeloval­i su učitelji Osnovne glazbene škole. n

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia