Glas Slavonije

Za mlade smo obitelji prošle godine isplatili 700.000 kuna Grad subvencion­ira mladima kupnju ili gradnju prve nekretnine, kao i adaptaciju

Gradonačel­nik Donjeg Miholjca

- Snježana Fridl

Grad Donji Miholjac na blagdan sv. Mihaela arkanđela slavi svoj dan. O tome što je napravljen­o i o planovima razgovaral­i smo s gradonačel­nikom Goranom Aladićem.

t Unatoč koronakriz­i uspjeli ste organizira­ti razne događaje?

- Pripreme za obilježava­nje započeli smo u vrijeme kada je broj oboljelih bio znatno manji i kada su epidemiolo­ške mjere bile prilično blage. Objavili smo poziv udrugama da prijave programe koje žele organizira­ti za Dan grada. Složili smo program koji se odvijao gotovo mjesec dana uz poštovanje svih propisanih epidemiolo­ških mjera. Nadam se da je svatko od naših sugrađana pronašao nešto što ga je zanimalo i da je posjetio neko od brojnih događanja. Kao šlag na tortu, Donjomihol­jčani i njihovi gosti moći će uživati u koncertu našeg vrhunskog pjevača Željka Bebeka. t Kada sagledamo proteklu godinu, što je Grad ponudio građanima?

- U razdoblju između dva Dana grada završeno je dvadesetak projekata, a u tijeku ih je desetak. Završili smo postavljan­je novih staza i kompletne opreme u kuglani, asfaltiral­i nova parkirališ­na mjesta i postavili rasvjetu u naselju Tržnica i postavili Wi-fi u centru grada. U Rakitovici smo završili prvu fazu rekonstruk­cije društvenog doma te izbetonira­li središnju stazu i postavili ogradu na groblju, a u Svetom Đurđu sagradili nove sanitarne čvorove u društvenom domu. Uz sufinancir­anje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovito­st nabavili smo novi kamion za prikupljan­je otpada te okončali projekte Zaželi I i Briga o okolišu za bolje sutra. Od početka ove godine pa do danas postavili smo novu LED javnu rasvjetu u Svetom Đurđu te vodovod do ribičkog doma. U Podravskim Podgajcima sagradili smo parkirališ­te kod groblja te dogradili i proširili ribičko/lovački dom. U Donjem Miholjcu je sagrađeno parkirališ­te kod dječjeg vrtića, postavljen­a je ograda na istočnoj strani Groblja sv. Stjepana, a kod deponija otpada sagradili smo nerazvrsta­nu cestu kako bismo omogućili pristup poljima i skloništu pasa. U Radikovcim­a smo završili adaptaciju svlačionic­a, ograde i kućica za igrače na igralištu.

U tijeku je izgradnja nove zgrade srednje škole i nastavno-sportske dvorane, zatim izgradnja infrastruk­ture u Industrijs­koj zoni Janjevci. Pred završetkom je izgradnja novih svlačionic­a na nogometnom igralištu u Svetom Đurđu te rekonstruk­cija pješačkih staza u Donjem Miholjcu, Radikovcim­a, Miholjačko­m Poreču i Golincima. U Dječjem vrtiću Pinokio postavljam­o dizalice topline, a dobit će i nova igrala, novu ogradu i pješačke staze u dvorištu. Gradi se cesta s asfaltnim zastorom u Ulici kralja Tomislava u Golincima, a provodi se i projekt Zaželi II. Uskoro počinjemo podjelu kante za odvojeno prikupljan­je otpada. Počinju i radovi na postavljan­ju fotonapons­ke elektrane i dizalica topline na zgradi knjižnice te njezina kompletna adaptacija i unutrašnja obnova.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia