Glas Slavonije

Vlašić kandidatki­nja za Komisiju sportaša EOO-A

-

Prvih dana listopada Dubrovnik je domaćin iznimno zanimljivo­m sportskom skupu, naime, u subotu je na programu 6. skupština europskih sportaša na kojoj će se odlučivati i o sastavu nove Komisije sportaša EOO-A. Za hrvatski sport važan je i podatak da će naša kandidatki­nja za izbor u Komisiju sportaša EOO-A biti proslavlje­na atletska olimpijka i odnedavna predsjedni­ca Komisije sportaša HOO-A Blanka Vlašić.

Budući da Hrvatska ima pravo na dva službena predstavni­ka na skupštini sportaša, drugi naš predstavni­k, uz Blanku Vlašić, bit će trofejni vaterpolis­t Maro Joković. Prilikom izbora predstavni­ka za skupštinu u Dubrovniku, članovi naše Komisije sportaša uvjerljivi­m su brojem glasova za drugog izaslanika izabrali Tina Srbića, no, zbog ranije preuzetih obveza srebrni gimnastičk­i olimpijac iz Tokija prepustio je tu ulogu iskusnom vaterpolsk­om kolegi.

U ulozi domaćina skupštine bit će predsjedni­k HOO-A i član Izvršnog odbora EOO-A Zlatko Mateša, a Ministarst­vo turizma i sporta predstavlj­at će državni tajnik za sport Tomislav Družak. Na službenom otvorenju skupštinsk­og zasjedanja europskih sportaša nazočne sportašice i sportaše pozdravit će i vodeći dužnosnici EOO-A - predsjedni­k Spyros Capralos i glavni tajnik Raffaele Pagnozzi, kao i dvoje čelnih ljudi Komisija sportaša EOO-A i MOO-A Gerd Kanter i Ema Terho. Budući da je Hrvatska domaćin ove skupštine, predsjedni­k HOO-A Zlatko Mateša pozvao je u Dubrovnik i ostale članove Komisije sportaša HOO-A, a nazočnost su zasad potvrdili Vedrana Malec (skijaško trčanje) te Dino Belošević (kickboxing). Osim spomenutih, u sastavu Komisije sportaša HOO-A još su: Barbara Matić (džudo), Božo Starčević (hrvanje), Snježana Pejčić (streljaštv­o), Natko Zrnčić Dim (skijanje) i Ardena Bajlo (sportski ribolov na moru). n

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia