Glas Slavonije

BJERRINGBR­O S.

-

26 (11)

NAŠICE – Dvorana OŠ Kralja Tomislava. Gledatelja: 1.000. Suci; Peter Horvath i Marton Balasz (Mađarska).

NEXE: Radovanovi­ć (5+0), Car, (1+0) Mileta 1, Barišić-jaman 9(9), Vejin 4, Greganić, Jelinić 2, Vida, Blažević, Velkavrh 5, Severec 2, Moslavac, Tomić 3, Jaganjac 6, kavčič i Pribetić.

BJERRINGBR­O SILKEBORG: Viborg, Lovkvist (3+1), J.G. nielsen 2(2), Hallback 3, Boldsen, oris nielsen 4, Lassen 1, Lyngaard 4, Andersen 5, Lokvist, Toft Hansen 1, Bogojević 4, Skott, Horgen 2, Tilsted Sonn.

SEDMERCI: nexe 11(9), Bjerringbr­o Silkeborg 3(2); ISKLJUČENJ­A: nexe 10 minuta (Blažević 2+2, kavčič 2, Jaganjac 2, trener Tamše 2), Bjerringbr­o Silkeborg 10 minuta (Tilsted 2, Lyngaard 2+2, Toft Hansen 2, Bogojević 2).

IZBORNIK HORVAT DOŠAO POGLEDATI BIVŠE

Unatoč značaju utakmice dvorana u Našicama nije bila ni približno ispunjena. Obvezni testovi, COVID potvrde očito igraju svoju ulogu. Jer ranije, sve međunarodn­e utakmice NEXE-A bile su veliki mamac za našičku i slavonsku publiku. Zato je utakmicu hrvatskog i danskog viceprvaka došao pogledati izbornik Hrvatske Hrvoje Horvat. Nakon što ga nije jedno vrijeme bilo u Našicama, stigao je sada pogledati svoje bivše igrače na djelu.

nuta susreta isključili gostujućeg igrača Tilsteda, a potom i našičkog specijalis­ta za obranu Alena Blaževića, koji je zajedno s Halilom Jaganjcem činio središnjic­u 6-0 obrane na početku susreta.

Plus četiri do odmora

NEXE je bio taj koji je kontrolira­o igru i tempo. Danci u prvom poluvremen­u nisu praktički istrčali nijednu kontru što im je inače jak “forte”, a jedino su do lakog pogotka došli kada je Jaganjac gurnuo čistu loptu u ruke

danskom igraču. NEXE-OV glavni topnik svojim je pogotkom u 10. minuti donio domaćinu prvi put značajniju prednost (8:4). Otvorila se prigoda za odlazak na “plus pet”, Mileta je, nakon odlične obrane NEXE-A, istrčao kontru, ali je danski vratar Lovkvist obranio tu idealnu prigodu koju je NEXE imao s igračem više. Danci su to kaznli s dva pogotka Lyngaarda za smanjenje na 11:9 u 20. minuti. Tomić postiže prvi pogodak NEXE-A s crte, a pivot NEXE-A sudjelovao je u “košarkaško­j akciji” koju je okončao Jaganjac. Borili su se igrači za loptu kao da je u pitanju podbacivan­je. U zadnjoj minuti prvog poluvremen­a drugi put je isključen Lyngaard, Nad Jaganjcem učinjen je prekršaj, a Saša Barišić Jaman siguran je iz sedmerca. Bio je to već šesti pogodak kapetana NEXE-A iz sedmerca.

Drama u završnici

A u drugom poluvremen­u što se sve izdogađalo mogli bismo kreirati scenarij za dobar sportski film. Nekoliko puta je NEXE stizao na korak do željene razlike. Danci su se vraćali, činilo se u nekim trenucima da su prisebniji. Međutim, kada je Slovenac Velkavrh, kojem je ovo bila tek treća utakmica u dresu NEXE-A, a odigrao je kao da mu je 300. postigao pogodak na prazan gol za 26:20 u 49. minuti prvi put se s razglasa čuo Kićin glas i “Inati se Slavoniju”. Danci uzvraćaju s dva uzastopna pogotka. U posljednje tri minute odgovornos­t preuzima Predrag Vejin. Postiže dva uzastopna pogotka za vodstvo 31:24 minutu i 20 sekundi do kraja. I to nije kraj. Tomić zabija na prazan gol za 32:25, a Lyngaard s crte zabija za 32:26. Točno 28 sekundi do kraja Tamše zove time-out. Domaći čuvaju loptu sve do pet sekundi do kraja kada Jaganjac izbija na šest metara ispred vratara i pogađa vratnicu! Danci kreću po pogodak koji bi im značio prolaz. Igrači NEXE-A čine prekršaj. Vrijeme je isteklo, Lassen izvodi “slobodan udarac”, lopta odlazi pokraj vrata za veliko slavlje igrača i navijača našičkog kluba. Rukometna Europa i ove jeseni doći će u Slavoniju. n

 ?? ?? Modias ut quia dolent, omnis doluptaspe­l iunde intium, tecto bero quas etudam inat, nocchilne quit, ussi publina
Modias ut quia dolent, omnis doluptaspe­l iunde intium, tecto bero quas etudam inat, nocchilne quit, ussi publina

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia