Glas Slavonije

Uživaju u pogledu, nakon dva kola predvode i poredak

Novi ispit je u subotu, u sklopu 3. kola stiže također neporaženo AO Škrljevo

- Nino BENČINA

Iako je HT Premijer liga još u uvodnom stadiju, otvaranje sezone nije moglo biti bolje za košarkaše s Drave.

Mogu i protiv tradicije

Vrijednosn­ice Osijek su s još tri momčadi na maksimalno­m učinku, a u trenutačno vodećem kvartetu svoje mjesto nemaju najtrofejn­iji i najugledni­ji hrvatski klubovi. U vrhu poretka nisu Cibona, Zadar ni Split, već Cedevita Junior, AO škrljevo, Gorica i aktualni lider, koji dolazi s istoka Lijepe Naše. Brokeri predvode elitni razred, što je, ruku na srce, senzacija. Sumnjamo da je bilo onih koji su prognozira­li ovakav izgled tablice, mi sigurni nismo među njima. Očito da ni sami igrači i trener nisu još svjesni vlastitih kapaciteta. Naravno da su svjesni da je ovo ipak tek zagrijavan­je za dugu, napornu sezonu, koja će još štošta ponuditi. Bit će osciliacij­a, uspona, padova, naravno i poraza. Što bude, bit će, ali Osječani su zaslužili uživati u najboljem pogledu, malo "s visoka" gledati konkurenci­ju. Pa neka se uživa dok traje... Bodovni saldo proporcion­alan je onome što su Brokeri pokazali na parketu u prvih 80 ovosezonsk­ih minuta. Nakon domaće premijere u kojoj je sjajnom igrom deklasiran­a Sonik Puntamika, isti recept Mandić i njegova momčad primijenil­i su na neugodnom gostovanju u Zaboku. Iz Zagorja se ranije u pravilu kući vraćalo s negativnim rezultatom, ali ovaj put sve je završilo u debelom plusu (73:94).

- Nakon dobrog otvaranja dobili smo na samopouzda­nju, tu dvojbi nema. Ipak, nismo se bavili prognozana, ne znamo ni koje su naše mogućnosti, a kamoli ostalih momčadi. U Zabok smo otišli odigrati hrabro, ponoviti ono što smo pokazali protiv Sonika. Zabok smo vidjeli protiv Zadra, znali smo da moramo "ugušiti" njihove glavne poluge, Črnjevića, Vručnića i Budmira, koji nam je jedini stvarao probleme u prvom poluvemenu. S druge strane, naš stil igre iznjedri više pojedinaca s dobrim učinkom. Svi imaju prigodu kreirati nešto u napadu, ne želim da budemo ograničeni. Lopta ide brzo, dobro se krećemo, trudimo se u obrani i to nas je nagradilo - kaže Mandić, koji teško da je mogao poželjeti bolje otvaranje svoje seniorske samostalne karijere.

Dobra prilagodba

Prihvaćanj­em ABA 2 pozivnice, osječka adresa mogla bi postati poželjn(ij)a destinacij­a za nove akvizicije. Na njih ćemo ipak najvjeroja­tnije morati pričekati do studenoga. Dvije su ipak pristigle između dvije utakmice domaćeg prvenstva, a debi je zasada odradio Mladen

Grušanović, koji je u Zaboku na parketu bio 19 minuta, te je ubacio 10 poena, uz četiri skoka i dvije asistencij­e. Malo je štekao samo šut za tri poena (2-8).

- S obzirom na to da nije igrao pet mjeseci, ostavio je i više nego dobar dojam. Nije jedini kojem treba vremena, ali i sam sam ugodno iznenađen kako je momčad reagirala u ove dvije utakmice. Što se tiče Južnosudan­ca Kuanya, bio je blizu nastupa, licenca nije bila potvrđena, ali on bi trebao premijeru u našem dresu imati ove subote, naglašava trener Vrijedosni­ca Osijek, koje u sklopu 3. kola čeka domaći sraz protiv Adria Oil Škrljevo. Pogled na tablicu sugerira da je riječ o derbiju kola, jer obje su momčadi dosada upisale pobjede. Stiže momčad koja je preko vikenda očitala lekciju i hrvatskom prvaku, ali ako Lisica i suigrači budu na aktualnoj razini, tada bi i dalje mogli uživati na liderskoj poziciji. n

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia