Glas Slavonije

OD 2023. U EL 32 MOMČADI

- Branko Tamše trener NEXE-A

Izvršni odbor EHF-A na sastanku u Luksemburg­u odlučio je od sezone 2023./2024. proširiti format natjecanja za Europsku ligu. Tako će grupna faza natjecanja umjesto 24 imati 32 momčadi koje će biti podijeljen­e u osam skupina sa po četiri momčadi. Izravno će u skupine ući 16 momčadi (umjesto dosadašnji­h 12), a još će 16 ući kroz kvalifikac­ije (dosad 12), s tom razlikom da će biti odigrano samo jedno kolo. Za razliku od dva, koliko su odigravana uključujuć­i i ovu sezonu. Po dvije momčadi plasirat će se u drugi krug u kojemu će formirati četiri skupine, a bodovi će se prenositi. Izravni plasman u četvrtfina­le osigurat će četiri prvoplasir­ana, a drugoplasi­rani i trećeplasi­rani igrat će međusobno u osmini finala. Unatoč proširenju, zanimljivo, broj utakmica ostat će isti.

Nisu nas Poljaci prisilili na pogreške, nego smo im se mi nudili i oni su to iskoristil­i

Four. Poraz znači i oproštaj od Europe. Već u ranu jesen, što bi za NEXE objektivno bilo pa prilično loše. Ne i katastrofa­lno. Katastrofa je ono što se događa u Ukrajini! Roster je popunjen za europske utakmice. Neprolasko­m ostala bi samo hrvatska Premijer liga, gdje zapravo ozbiljne stvari dolaze tek negdje u proljeće kada se formira Liga za prvaka. Upitno je i dalje što će biti sa Seha-gazprom ligom čije odigravanj­e prošle sezone po "hitnom postupku", čak je i dobro došlo NEXE-U kada su u Europi bili sve do kraja svibnja. Unatoč svemu, nakon prvih 60 minuta 2. kola Europske lige Tamše će uzviknuti - "živi smo". Podsjetimo, prošle godine NEXE je također nadoknadio "minus šest" iz prvog susreta protiv danskog Bjerringbr­o Silkeborga. Ali to nije rezultat koji se može nadoknadit­i rutinom, već pružanjem maksimuma u svim segmentima igre. Od vratara i obrane do napadačkog učinka. NEXE-U već sada treba utakmica blizu savršenstv­a. Uostalom, tako u ovoj važnoj fazi sezone i mora biti. Zbog čega je onda toga svega izostalo u prvoj utakmici?

- Učinit ću sve kako bih izvukao sve rezerve i da pokažu u uzvratu u Dvorani kralja Tomislava svoj maksimum obećao je Branko Tamše, koji i sebe u ovih tjedan dana također treba početi analizirat­i. Je li bilo pogrešaka u pripremi i pristupu za ovaj, davno smo rekli, za NEXE najvažniji dio sezone? ■

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia