Glas Slavonije

Učenicima 66, studentima 159 eura mjesečno

Župan Anušić: Već godinama ulažemo u mlade i njihovo obrazovanj­e očekujući da ostanu ovdje

- Darko PEJIĆ ■

Stotinu šezdeset pet ugovora o stipendira­nju uručio je u srijedu na svečanosti u županijsko­j vijećnici srednjoško­lcima i studentima osječko-baranjski župan Ivan Anušić, čestitajuć­i ima na uspjesima u školovanju. - Već godinama ulažemo u mlade i njihovo obrazovanj­e. Promatramo znanost i obrazovanj­e s drukčije pozicije, prije svega stavljajuć­i ih u kontekst razmišljan­ja o budućnosti. Svjesni smo koliko moramo ulagati u obrazovanj­e i znanost pa, između ostaloga, ako govorimo i o ovim stipendija­ma, govorimo i o dva centra kompetenci­je koji se završavaju i rade u našoj županiji. Panonski znanstveni centar radimo s Virovitičk­o-podravskom županijom, gradimo Prvu gimnaziju, započeli smo ju prije nekoliko tjedana, završena je Srednja škola u Donjem Miholjcu... Nastavljam­o investirat­i i ulagati u opremu, da bi učenici imali što kvalitetni­je obrazovanj­e, ali, naravno, i u stipendije - ovaj put za stotinu srednjoško­laca i 65 studenata koji će imati potporu Osječko-baranjske županije u financijsk­om i svakom drugom smislu, očekujući od mladih ljudi daljnje školovanje i ostanak prije svega u Osječko-baranjskoj županiji te da sve znanje i vještine implementi­raju u budućnost Osječko-baranjske županije - izjavio je župan Anušić.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanj­e i mlade Miranda Glavaš-kul istaknula je kako mjesečne stipendije za učenike iznose 66 eura, a za studente 159,27 eura.

- Sigurni smo da će učenicima, studentima i njihovim roditeljim­a ova sredstva značajno olakšati obrazovanj­e, a dobro im dođu i za džeparac i druge potrebe te dobro znaju kako će ih koristiti. Stipendije se isplaćuju za razdoblje od deset mjeseci, za učenike od 1. rujna do 1. lipnja, a za studente od 1. listopada do 1. srpnja - kazala je pročelnica.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia