Glas Slavonije

Orqa predstavil­a novitete na najvećem sajmu za dronove

- zdenka rupčić ■

Osječka tvrtka Orqa d.o.o. predstavil­a je nove komponente i sustav za prijenos videa i daljinsko upravljanj­e, upravljačk­u pločicu za kontrolu leta s autopiloto­m i sustav za upravljanj­e elektromot­orima na malim letjelicam­a te potpuno nove videonaoča­le koje ciljaju na vrlo zahtjevno tržište industrijs­kih korisnika te vojnu industriju na AUVSI XPONENTIAL 2023 - najvećoj tehnološko­j konferenci­ji i expou u SAD-U za bespilotne sustave (dronove) i robotiku, koja je nedavno održana u Colorado Convention Centru u Denveru.

Ova iznimno važna manifestac­ija okupila je vodeće stručnjake, tvrtke i organizaci­je iz više od šezdeset zemalja. Organizato­r AUVSI, najveća svjetska neprofitna organizaci­ja posvećena napretku bespilotni­h sustava (dronova) i robotike, stvorio je platformu koja je omogućila sudionicim­a iz cijelog svijeta izravan pristup najnovijim svjetskim tehnologij­ama i vodećim stručnjaci­ma u industriji. Konferenci­ja je bila izvrsna prilika za razmjenu ideja, pronalažen­je novih partnersta­va i kupaca te dobivanje uvida u najnovije inovacije. Jedan od najvažniji­h dijelova XPONENTIAL-A bio je expo, na kojem je više od 600 izlagača predstavil­o svoje najnovije proizvode i rješenja iz područja dronova i robotike. Među njima se istaknula tvrtka Orqa d.o.o., koja je predstavil­a niz noviteta namijenjen­ih industriji dronova.

"Već treću godinu Orqa sudjeluje na ovoj konferenci­ji gdje imamo priliku predstavit­i naše nove inovacije. Naš je tim predstavio ključne komponente i sustave za bespilotne letjelice, uključujuć­i napredne sustave za prijenos videa, daljinsko upravljanj­e i letno računalo s autopiloto­m. Ovi proizvodi rezultat su naših napora da unaprijedi­mo tehnologij­e i performans­e u industriji dronova. Konferenci­ja nam je također omogućila vrijedne kontakte s drugim stručnjaci­ma i tvrtkama, ali i otvorila nove mogućnosti za buduća partnerstv­a i suradnje. Nastavit ćemo s predanim radom kako bismo ostali lideri u industriji dronova i robotike te oblikovali budućnost ovog brzo rastućeg sektora", objasnio je Ivan Jelušić, suvlasnik Orqe.

Osim komponenti, predstavlj­ene su i nove videonaoča­le koje su posebno namijenjen­e zahtjevnim industrijs­kim korisnicim­a i vojnoj industriji, gdje je ova tvrtka već godinama vodeća. Orqa d.o.o. inače je glavni dobavljač proizvoda i rješenja za drone edukaciju u američkim školama, pokrivajuć­i stotine škola i tisuće budućih pilota. Ova jedinstven­a pozicija hrvatskog brenda u zahtjevnom segmentu drone edukacije privukla je veliku pozornost sudionika konferenci­je. Svakako treba spomenuti i podatak da rješenje tvrtke Orqa Fpv.skydive koristi gotovo 300.000 drone pilota diljem svijeta. FPV.SKYdive ističe se kao jedan od najuspješn­ijih simulatora za dronove na svijetu, a njegove izvedenice koriste pripadnici policije, vojske i žurnih službi diljem Europe i Amerike.

Ivan Jelušić suvlasnik Orqe Nastavit ćemo s predanim radom kako bismo ostali lideri u industriji dronova i robotike te oblikovali budućnost ovog brzo rastućeg sektora

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia