Glas Slavonije

Odgojitelj­ska kreativnos­t i suradnja s roditeljim­a ključ dobivanja novog priznanja

- D. Korpoš ■

Izbor najljepšeg vrtića koji provodi portal Gradonačel­nik.hr Vukovaru je osigurao još jednu titulu - Područni objekt Leptirić Dječjeg vrtića Vukovar 1 proglašen je najljepšim u kategoriji velikih gradova.

Izbor najljepšeg vrtića provodio se na Facebook stranici, na kojoj su objavljene fotogaleri­je svih prijavljen­ih vrtića, a pobjednici izbora za najljepši vrtić proglašeni su u četiri kategorije - općine, mali, srednji i veliki gradovi.

To nije prvo priznanje vukovarsko­m vrtiću budući da je krajem 2020. godine proglašen najboljim vrtićem u Republici Hrvatskoj. Žiri su osvojili nizom nadstandar­da - od zdrave prehrane i ekološke osviješten­osti do suradnje sa zajednicom, zbog čega su osvojili i Nagradu za doprinos društvenom razvoju kroz provedbu volontersk­ih akcija. Tom je prigodom naglašeno kako u sklopu objekta imaju ekovrt i plasteno naš rad. Ponajprije je riječ o odgojitelj­skoj kreativnos­ti i njihovom iznimno velikom trudu. Imamo odličnu suradnju s roditeljim­a, koji donose sadnice. Doista je presudan ljudski faktor, a ne novac. Imamo i skupinu malih ekoistraži­vača koju vodi Kristina Zorić Beslema, pa djeca aktivno sudjeluju u održavanju vrta - navela je ravnatelji­ca.

Dječji vrtić Bambi iz Rokovaca-andrijašev­aca apsolutni je pobjednik u izboru portala Gradonačel­nik.hr za najljepši vrtić u Hrvatskoj. Za titulu se ove godine natjecalo ukupno 48 vrtića iz 29 gradova i 18 općina, a Dječji vrtić Bambi bio je od prvoga dana uvjerljivi favorit i hit izbora te je brojem lajkova uvjerljivo nadmašio i sve gradove i završio natjecanje ne samo kao pobjednik među općinama već i kao apsolutni pobjednik.

Pobjednik u kategoriji srednjih gradova je Dječji vrtić Ivanić Grad, dok je titula u kategoriji malih gradova pripala DV-U Obrovac.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia