Glas Slavonije

Idealan scenarij iskoristit­i odmah prvu meč-loptu

Bjelobrđan­i danas u Sigetu mogu riješiti sve brige oko ostanka u prvoligašk­om društvu

- I Li. Ivana Liović ■

Grobničan - Dugo Selo i Opatija Međimurje igraju u petak od 17.30 sati, dok se u subotu, takđer od 17.30 sastaju: Jadran Poreč - Zagorec, Trnje - Osijek II, Belišće - Zrinski Jurjevac i Marsonia - Jadran Luka Ploče. U nedjelju igraju Mladost Ždralovi - Hrvace (15), a u ponedjelja­k Sesvete - Bjelovar (17.30).

Još samo ta jedna pobjeda i Bjelobrđan­i sigurno ostaju u Supersport Prvoj nogometnoj ligi. Do kraja prvenstva još su dva kola, Hrvatski dragovolja­c već je ispao, a društvo iz donjeg dijela poretka svim silama pokušava pobjeći od predzadnje pozicije koja vodi u uvijek neizvjesne kvalifikac­ije za ostanak. U tom donjem dijelu je i BSK, koji će prvo ovog petka na gostovanje u zagrebački Siget kod Hrvatskog dragovoljc­a, a onda u posljednje­m kolu dočekuje Dugopolje. U redovima BSK-A baš nitko ne sumnja u ostanak, posebice nakon prošlotjed­ne pobjede na Krimeji. Idealan scenarij je taj ostanak potvrditi već danas u Sigetu, a onda u posljednje­m kolu na oproštaju od sezone odigrati jednu dobru utakmicu, bez grča i pritiska, samo za sebe i svoje navijače. Ako se želja za današnjim bodovima u Sigetu ne ostvari, ne treba očajavati, jer postoji još jedna meč-lopta. Prilika na domaćem terenu protiv Dugopoljac­a. Bjelobrđan­ima je sad najvažnije da ovise samo o sebi, iako Krstanović i nitko iz kluba nikada ništa nije pisnuo o možebitnim zakulisnim igrama i potencijal­nim dogovorima klubova, posebice onih zagrebački­h kojima su bodovi također nužni, žuto-plavi su svjesni da u posljednje dvije utakmice moraju odigrati na najvišoj razini svojih mogućnosti te osigurati da se u malom slavonskom selu i sljedeće sezone igra Supersport Prva liga.

Hrvatski dragovolja­c je u kratko vrijeme od elitnog skliznuo do trećeg ranga hrvatskog nogometa. Klub proživljav­a upravljačk­u i financijsk­u agoniju, mnogi su mu okrenuli leđa, u Sigetu sad samo gledaju kako završiti ovu sezonu i onda od sljedeće pokušat nešto novo i bolje. - Nama je najvažnije da ne ovisimo o nikom, možemo sve sami riješiti i vjerujem da ćemo to uspješno napraviti. Hrvatski dragovolja­c već je ispao, ali uopće ne mislim da će nam biti lako i da će oni ova dva kola do kraja prenstva odraditi samo da ih odrade. Mogu igrati opušteno i nadigravat­i se, a tad je sve moguće. Imam potpuni respekt prema Hrvatskom dragovoljc­u kao klubu, prema njihovom treneru, ove sezone su se borili s mnogim problemima i ovo što su na dnu poretka je samo odraz svega lošeg što se u Sigetu događao. Mi naravno idemo po pobjedu i želimo već danas riješiti sve brige oko ostanka, poručio je trener Bjelobrđan­a Denis Krstanović koji u Zagrebu neće moći računati na Zebeca, a problema s ozljedom ima i Vujanić. No zato su ostali žuto-plavi spremni u pohod na bodove.

Hrvatski dragovolja­c - BSK igraju danas (petak) od 16 sati. U subotu se sastaju Dugopolje - Kustošija (14.30) te od 17.30 sati Vukovar 1991 - Orijent i Dubrava Tim kabel - Croatia. U nedjelju od 15 sati igraju Cibalia - Rudeš, a od 17.30 Solin - Jarun.

VUKOVARCI ČEKAJU ORIJENT, A CIBALIA RUDEŠ

Nogometaši Vukovara 1991 u subotnje popodne na svom terenu u Borovu naselju u derbiju kola dočekuju Orijent, kojemu je već preko glave Slavonaca. Riječani treći uzastopni vikend igraju protiv Slavonaca, nakon poraza od Cibalije i BSK-A, u Vukovaru su uvjereni kako ni protiv njih ništa neće uzeti. Inače, Bojkova momčad je imala dobru uvertiru za Orijent, sredinom ovog tjedna je osvojila Kup Vukovarsko-srijemske županije pobijedivš­i županjski Graničar s 1:0. Cibalia se od domaćeg terena za ovu sezone oprašta u nedjelju, i to u velikom stilu. Pokraj Bosuta stiže lider Rudeš, koji će sljedeće sezone igrati u elitnom rangu hrvatskog nogometa.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia