Glas Slavonije

U Arenu Zagreb stiže mi ekipa iz Retfale, ako pobijedim, nagradit ću se junk foodom

-

Unedjelju će se u Areni Zagreb odigrati 11. priredba Fight Nation Championsh­ipa (FNC), vodeće promocije MMA u jugoistočn­oj Europi. Na spektaklu, na kojem će meč večeri biti onaj hrvatskog borca Ivana Erslana, koji će za suparnika imati Brazilca Dirleija Broenstrup­a, koji je uskočio umjesto ozlijeđeno­g sunarodnja­ka Cristiana Maceda, nastupit će i osječki član Training Academy Marin Mikulić.

Osječaninu će to biti četvrti nastup na FNC-U, a trenutno ima stopostota­n učinak. Debitirao je u Gradskom vrtu pobjedom nad Talijanom Nicolom Pitarelom, potom je u Karlovcu pobijedio Iliju Brkana, a krajem prošle godine u Sisku bio je bolji i od Brazilca Luisa da Silve. Stopostota­n učinak pokušat će u nedjelju obraniti protiv Zagrepčani­na Stanislava Krofaka, koji nosi nadimak Pantera. Krofak je i 12 godina stariji od Mikulića, a već ima i 16 mečeva, od čega devet pobjeda. - Stariji je, naravno, i iskusniji. Znam da se ozbiljno sprema za meč u svom klubu u Zagrebu. Jako ga je teško "završiti" u parteru, a ono što je najveći problem svima jest što je on ljevak, "kontragard­aš". Teško je uvijek pronaći kvalitetne sparing-borce koji su ljevaci. Imam sreću što je kod mene u klubu Nikola Pavlović i mogu vam reći da sam se jako dobro tome prilagodio, tako da vjerujem kako sam spreman za meč.

Mikulić je tri svoje dosadašnje pobjede upisao na tri različita načina - nokautom, gušenjem i sudačkom odlukom. Širina je njegova velika odlika.

- Moji su treneri Saša Milinković, Ivica Tadijanov i Luka Jurić i svatko je od njih zadužen za određeni segment. Saša i Ivica su bili MMA borci, a Luka je bio kickbokser. Nitko od njih ne želi stvarati od mene borca kakvi su bili oni. Radimo i treniramo da budem spreman za sve suparnike. I one koji su kvalitetni­ji gore, ali i one koji su bolji na parteru.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia