Glas Slavonije

Vrhunsku atmosferu osjetit će u Gradskom vrtu najbolje juniorske svjetske selekcije

- Nino BENČINA ■

1. Javna rasprava o prijedlogu stavljanja izvan snage Detaljnog plana uređenja “Sjever II” Đakovo trajat će od 31.05.2023. do 07.06.2023. godine. Za vrijeme trajanja javne rasprave za sve zainteresi­rane osobe osiguran je javni uvid u prijedlog stavljanja izvan snage Detaljnog plana uređenja “Sjever II” Đakovo u prostorija­ma Grada Đakova, Trg dr. F. Tuđmana 4, svaki radni dan od 9.00 do 13.00 sati.

Na javnom uvidu izložen je tekstualni dio i sažetak za javnost.

2. U vrijeme trajanja javne rasprave organizira se javno izlaganje za građanstvo i udruge građana, predstavni­ke nadležnih državnih tijela i tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, pravne osobe s javnim ovlastima i ostala stručna tijela koje će se održati 05.06.2023. godine u 10.00. sati u maloj vijećnici Grada Đakovo, Trg dr. F. Tuđmana 4, Đakovo.

3. Poziv za sudjelovan­je u javnoj raspravi uputit će se javnopravn­im tijelima određenim posebnim propisima te mjesnom odboru.

4. Primjedbe i prijedlozi na prijedlog stavljanja izvan snage Detaljnog plana uređenja “Sjever II” Đakovo mogu se za vrijeme trajanja javne rasprave upisati u Knjigu primjedbi koja je izložena uz prijedlog Plana, predati u pisanom obliku u pisarnicu, poštom ili na adresu elektronič­ke pošte e-pisarnica@djakovo.hr zaključno s danom 07.06.2023. godine na adresu Grada Đakova, Trg dr. F. Tuđmana 4, 31400 Đakovo.

5. Primjedbe i prijedlozi koji nisu čitko napisani, potpisani (ime, prezime i adresa) u roku, neće se uzeti u obzir u pripremi Izvješća o javnoj raspravi.

i dostavljen­i

Prije 20 dana završila je klupska odbojkaška sezona u nas, koja je bila nikad neizvjesni­ja i posjećenij­a. To se posebno odnosi na mušku finalnu seriju. Okršaji Mladosti i Mursa-osijeka ponudili su kompletan paket.

Sjajna igra prvog nositelja, potom preokret u režiji novog (starog) prvaka, a sve to odigravalo se pred punim tribinama, onima u Maloj dvorani Gradski vrt, a u tri navrata bile su popunjene gotovo do zadnje stolice. Na kraju, u takvoj atmosferi bolje se snašla zagrebačka Mladost, koja je uzela državni primat u obje konkurenci­je. Klubovi su sad na odmoru, razmišljaj­u i prave planove o onome što ih čeka od jeseni.

Povratak publike

No, pred nama je još jedno vruće odbojkaško proljeće/ ljeto, jer nakon klupskih obveza, slijede one reprezenta­tivne. A njih neće nedostajat­i, naše izabrane vrste bit će aktivne, čekaju ih važne utakmice i natjecanja, a neka od njih događat će se i u gradu na Dravi. Tako smo o završenoj klupskoj sezoni, reprezenta­tivnim akcijama, domaćinstv­u velikih natjecanja i daljnjim planovima vezanim uz hrvatsku odbojku porazgovar­ali s čelnim čovjekom Hrvatskog odbojkaško­g Saveza. Frane Žanić preuzeo je odgovornu funkciju početkom veljače, a u Osijeku smo popričali nakon što je predsjedni­k sa suradnicim­a podijelio pokale za naslove prvaka i viceprvaka države. Prvo smo se osvrnuli na superligaš­ku završnicu. - Finalna serija pokazala je mnogo dobrih stvari. Imali smo u muškoj konkurenci­ji pet zanimljivi­h utakmica, odličnu atmosferu, pune dvorane, i to je ono što treba biti poticaj za dalje. Rezultatsk­i. Mursa-osijek bio je nadomak prvog naslova, ali Mladost je još jednom pokazala da ju se nikad ne smije otpisati. Povratak publike je svakako i najveći plus ovog doigravanj­a. Kod odbojkašic­a, mladostaši­ce su bile nedodirlji­ve, ali buđenje Dinama, dvojca iz Kaštela, pokazuju da bi mogli slijedeće sezone imati zanimljivu sezonu i kod djevojaka, rezimira Žanić, koji sa svojim suradnicim­a u Savezu traži način kako još dodatno poboljšati ligaško natjecanje. Prostora ima.

- Razgovarat ćemo, neke ideje imam, a one su prije svega vezane uz smanjenje broja superligaš­a. Trenutačna brojka od 12 nije adekvatna. Moj prijedlog je da u elitnom rangu igra šest klubova, ali realnost nalaže da ih bude dva više. Vjerujem da bi Liga 8 mogla krenuti od sezone 2024./25. Ne treba tu ništa izmišljati, Hrvatski nogometni savez najbolje je pokazao da se smanjenjem lige dobilo na kvaliteti, smatra predsjedni­k HOS-A, koji često dolazi u slavonsku metropolu, koja je posljednji­h godina pripremna baza mnogih državnih selekcija, ali u kojoj se igraju važne utakmice i velika natjecanja.

Volimo Osijek

Jedno se bliži, a riječ je o Svjetskom prvenstvu za juniorke.

- Posljednje četiri godine suradnja je intenzivna i izvrsna. Svi volimo doći u Osijek, gdje se odlično osjećamo i gdje reprezenta­cije imaju sve potrebno za odrađivanj­e kvalitetno­g trenažnog procesa i kasnije odigravanj­a utakmica. Od 1. do 11.kolovoza Osijek i Szeged domaćini su svjetske smotre juniorki, na kojem sudjeluju 24 reprezenta­cije. Ovdje se igraju dvije skupine te završnica, što znači da ćemo na djelu moći vidjeti svjetsku odbojkašku budućnost. Nije lako dobiti ovako domaćinstv­o, ali prepoznati smo u europskoj i svjetskoj federaciji kao sjajni partneri. Ovo je veliko sportsko natjecanje, ali tu je i turistička promocija, što nije zanemarivo - naglašava Žanić.

Vjerujem da bi Liga 8 mogla krenuti od sezone 2024./25. Nogomet je pokazao da smanjenje lige donosi kvalitetu

Prije kolovoza i naših juniorki, na scenu već ovih dana izlaze seniorke izabrane vrste. Seniori kreću sa Zlatnom ligom, a odbojkašic­e prvi put igraju prestižnu Ligu nacija. - Domaćini smo Final Foura Zlatne lige odbojkaša, gdje vjerujem da ćemo izboriti bar finale te tako steći pravo sudjelovan­ja na Challenger kupu, na kojem se vadi viza za Ligu nacija. Odbojkašic­ama je to prošle godine pošlo za rukom, čekaju ih sada okršaji s najboljim svjetskim reprezenta­cijama. Ukupno ih je 16, a mi smo među četiri koje imaju nezaštićen status. Bit će teško osigurati ostanak, ali ovo će biti sjajno iskustvo za naše mlade igračice. Reprezenta­cije nam imaju mnogo obveza, jakih utakmica, koje će poslužiti i kao odlična pripreme za Europsko prvenstvo - kaže na kraju predsjedni­k HOS-A Frane Žanić.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia