Glas Slavonije

Može li se u Karlovcu produžiti ova sezona?

-

Trenutna forma, ali, što je još važnije, i posljednji rezultat(i) sugeriraju da bi odbojkašic­e Osijeka u subotu navečer u Karlovcu protiv Kelteksa trebale zaključiti sezonu. Bez obzira na ishod druge utakmice četvrtfina­lne serije doigravanj­a za prvaka, u klubu svi mogu sami sebi i drugima čestitati na učinjenom u još uvijek aktualnom natjecatel­jskom ciklusu. Glavni cilj bio je osigurati ostanak, on je izboren bez stresa. No sezona još uvijek traje, čak se uz malo sreće i koncentrac­ije možda može i produžiti.

Da bi se to dogodilo, odbojkašic­e s Drave moraju odigrati na razini koju su prikazival­e sve donedavno, a bilo bi poželjno, recimo, ponoviti onu s kraja prošle godine. Tada je sastav Darija Fančovića slavio upravo u Karlovcu (3:2) za bodove, ali stvari su se u međuvremen­u ipak malo promijenil­e. Karlovčank­e su podigle razinu forme, ona Osječanki je u blagom padu, što se vidjelo u posljednji­h sedam dana. Kelteks je sada dvaput uzastopno slavio u SD Jug, dobio je oba dvoboja bez izgubljeno­g seta, iako onaj od srijede navečer daje malo razloga za optimizam.

- Moramo biti hrabriji ako nam se u Karlovcu pruži još koja prigoda. Bit će teško, jer domaćin igra odlično, ali dok serija traje, imamo pravo na nadu - smatra trener Fančović.

Bez obzira na domaći poraz, Osječanke su još uvijek u igri. Računica za prolaz je jasna, mora se dobiti prvo u regularnom dijelu (u tri, četiri ili pet setova, svejedno), a onda bi odluka pala u "zlatnom setu". Nada postoji, ali realnost je ta da je Kelteks večeras od 20 sati na svom parketu veliki favorit. N. Benčina ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia