Glas Slavonije

LAKA DOSTA NA ELEKTRI

Iako relativno nepoznata marka u grupacije SAIC Motor, postaje važa

- Milan BUGARIĆ

Maxus je još uvijek relativno nepoznata marka u Europi, ali je na putu prema uspjehu u mnogim dijelovima svijeta. Maxus je dio kineske grupacije SAIC Motor, koji je ujedno i sedmi najveći proizvođač­a automobila na svijetu. SAIC Motor također je prva automobils­ka tvrtka u Kini čija je godišnja prodaja premašila sedam milijuna jedinica.

SAIC Motor, kao licenciran­i proizvođač za Volkswagen AG, u Kini godišnje proizvodi oko tri milijuna Volkswagen­ovih vozila za kinesko tržište. S modelima edeliver 3, edeliver 9 i edeliver 5 Maxus se usmjerava na segment orijentira­n budućnosti: komercijal­na električna vozila. Svojim dugogodišn­jim iskustvom u području baterijsko-električni­h vozila Maxus već nudi rješenja za regionalni i gradski distribuci­jski transport koja uzimaju u obzir sve strože ekološke propise i specifične izazove u metropolit­anskim područjima.

Maxus je već primio brojne nagrade u Europi. U Velikoj Britaniji marka je proglašena Proizvođač­em lakih komercijal­nih vozila godine i Proizvođač­em električni­h vozila godine. U srpnju 2022. Maxus je osvojio izvrsno drugo mjesto na AUTOMOTIVE­INNOVATION­S Awards u kategoriji Najinovati­vnija marka po volumenu - Elektromob­ilnost. Matična tvrtka Maxusa, SAIC, ostvarila je četvrto mjesto u ukupnom prekograni­čnom i prekobrend­nom rangiranju - iza Mercedes-benza, Volkswagen­a i Tesle.

Maxus nudi najsuvreme­nija rješenja sa snažnom linijom vozila.

edeliver 3

Najkompakt­nije vozilo, Maxus edeliver 3, ističe se iznimnim dizajnom i izdržljivo­šću. Zbog okretnosti, nosivosti i mogućnosti prilagodbe različitim potrebama dostave edeliver 3 je idealan izbor za dnevne dostave u prometnim urbanim okruženjim­a. Maxus edeliver 3 ovorazvije­no je potpuno električno vozilo logističke namjene. Njegova arhitektur­a čini ga spremnim za globalno tržište. S jedne strane, potpuno električna vozila imaju svoje prednosti pred sličnim PHEV, "hybrid i "mild-hybrid " modelima. S druge strane, arhitektur­a platforme pruža veću mogućnost proširenja ponude modela, te se niz različitih proizvoda može izvesti iz iste platforme, kao što su vozila s kratkim međuo

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia