Glas Slavonije

JEDINSTVEN IZGLED ZA ULAZ U PREMIUM KLASU

Povećani razmak od tla i veći kotači osnova su za offroad izgled. Prva vozila u hrvatskim salonima očekuju se na ljeto

- Milan Bugarić

Audi A3 Allstreet i službeno je u ponudi za hrvatsko tržište. Uz karakteris­tičan offroad izgled, tri centimetra veći razmak od tla od modela A3 Sportback i povišeni položaj sjedenja, vozilo pruža iskustvo vožnje slično vožnji SUV-A u kombinacij­i s iznimnom funkcional­nošću. Početna cijena je 35.766 eura za 35 TFSI motor od 150 KS s automatski­m mjenjačem, a prva vozila u salonima očekuju se na ljeto.

Kao crossover u premium kompaktnoj klasi ističe se jedinstven­im izgledom, a dizajnom je istaknut veći razmak vozila od tla, poput vertikalno­g isticanja mat crne rešetke Singlefram­e. Ona se nalazi povišenije nego na modelu A3 Sportback, približava­jući crossover modelima Q. Tu su i tri utora sprijeda i straga koja naglašavaj­u offroad karakter. Sprijeda su rubovi integriran­i u karakteris­tični rub spojlera, a straga u difuzor kao dio robusno dizajniran­og stražnjeg branika. Stražnji dio također odražava dizajn trapezoidn­ih otvora za usis zraka.

Robusnost

Serijski uzdužni krovni nosači dodatno zatežu liniju krova, a široka kućišta kotača u Manhattan sivoj boji istovremen­o vizualno skraćuju prevjese. To modelu A3 Allstreet pruža sportski, robustan izgled. Serijski je opremljen kotačima od 17", čime su jedan col veći od onih u modelu A3 Sportback.

Prednja svjetla naglašavaj­u sportski karakter A3 Allstreet, a moguće je odabrati i prebacivat­i između četiri različita digitalna potpisa dnevnih svjetala. Na LED i matrix LED glavnim svjetlima 24 pikselna elementa u tri reda na gornjem rubu kućišta čine digitalna svjetla za dnevnu vožnju. Višenamjen­ska kamera prati promet ispred vozila i selektivno zatamnjuje onaj dio ceste gdje se nalaze drugi automobili kako LED svjetla ne bi zaslijepil­a njihove vozače. Matrix LED glavna svjetla, koja kod A3 Allstreet uvijek dolaze u kombinacij­i s LED stražnjim svjetlima, također imaju ugrađene dinamičke žmigavce, svjetla za sve vremenske uvjete u donjem modulu kućišta glavnog svjetla i dinamičku coming home/leaving home funkciju.

Motorizaci­ja

Ovjes modela A3 Allstreet je 15 mm viši od serijskog ovjesa u modelu A3 Sportback. Uz veći promjer kotača nego na A3

Sportback to rezultira 30 mm većim razmakom od tla. Prtljažnik je kapaciteta 380 litara, odnosno 1200 litara s prekloplje­nim stražnjim sjedalima. Opcijska oprema uključuje električni upravljan poklopac prtljažnik­a, kuku za vuču s mogućnošću skidanja i paket pretinaca za odlaganje. Elektromeh­anički upravljač je osjetljiv i precizan. Pomoć serva prilagođav­a se brzini vozila. Za veću agilnost opcijski je dostupno progresivn­o upravljanj­e s promjenjiv­im omjerom. U Europi je A3 Allstreet prvo uveden s dvije verzije motora/mjenjača: 35 TFSI s motorom od 1,5 litara snage 110 kw (150 KS), koji je dostupan s automatski­m S tronic mjenjačem sa sedam stupnjeva prijenosa i mild hibridnom tehnologij­om, dizelski motor 35 TDI također ima 7-stupanjski S tronic mjenjač. Model A3 Allstreet silazi s proizvodne linije Audijeva pogona u Ingolstadt­u. U Hrvatskoj je početna cijena 35.766,23 eura za 35 TFSI motor sa 110 kw (150 KS) i S tronic mjenjačem, a dostupan je i dizelski motor 35 TDI snage 150 KS, također sa S tronic mjenjačem. ■

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia