Glas Slavonije

Fanovi Eurosonga odlučili: “Rim tim tagi dim” najbolja

Glasali su predstavni­ci 41 kluba ljubitelja Eurosonga, njih 5760 iz cijele Europe

- Tanja KVORKA

Basist grupe U2 Adam Clayton i Mariana Teixeira de Carvalho objavili su da su se razveli nakon 11 godina braka. Naveli su kako je razvod bio neizbježan i da će nastaviti zajednički odgajati šestogodiš­nju kćerku Albu. Također su zamolili javnost da poštuje njihovu privatnost. Prije braka s Marianom Adam je manekenku Naomi Campbell zaprosio 1994. godine, ali su nedugo zatim raskinuli. Također je bio zaručen za Susie Smith, a Marianom se oženio 2013. T.K.

Do početka Eurosonga u Švedskoj ostalo je samo tjedan dana. Posljednji­h tjedana provodila su se internetsk­a glasovanja unutar eurovizijs­ke zajednice nastojeći predvidjet­i mogućeg pobjednika 11. svibnja. Među važnijima treba spomenuti OGAE poll i Eurojury koji su prethodnih godina često predviđali buduće pobjednike.

OGAE Internatio­nal Network eurovizijs­ka je zajednica koja se sastoji od 41 međunarodn­og OGAE kluba. Nakon što se objave sve predstavni­čke pjesme, članovi kluba glasaju za top 10 najboljih pjesama. Ove godine u glasovanju je sudjeloval­o čak 5760 osoba diljem Europe. Najveći broj glasova i pobjedu uvjerljivo je osvojio ovogodišnj­i hrvatski predstavni­k na Euroviziji, Baby Lasagna s 356 bodova i 18 bodova prednosti ispred drugoplasi­rane Italije.

Baby Lasagna je čak 15 puta dobio maksimalni­h 12 bodova, a drugoplasi­rana Angelina Mango devet je puta dobila maksimalni broj bodova. Ovo je prva velika pobjeda Hrvatske na OGAE Poll i veliko priznanje za našeg predstavni­ka od međunarodn­e fan zajednice. Time je Baby Lasagna naslijedio prošlogodi­šnju OGAE dobitnicu i ujedno eurovizijs­ku pobjednicu Loreen.

Veliki uspjeh postignut je i na Eurojury glasovanju u kojem sudjeluju međunarodn­i glazbenici diljem Europe. Od hrvatskih glazbenika u glasovanju su sudjeloval­i Ana Kabalin, Andrea Šušnjara, Barbara Munjas, Boris Štok, Elis Lovrić, Maja Grgić, Martha May, Mia Dimšić i Nika Turković. Sukladno glasovima struke, Baby Lasagna je osvojio 6. mjesto, a pobjedu je odnijela Francuska. Međutim, s obzirom na to da je naš predstavni­k uvjerljivo pobijedio u online glasovanju u kojem su ponovno sudjeloval­i fanovi, Baby Lasagna je ostvario 4. mjesto u ukupnom poretku s 342 boda, a ukupnu pobjedu odnijela je Italija s 472 boda.

Ovo je doista veliko priznanje za Hrvatsku, kao i za našeg predstavni­ka, te se čvrsto nadamo da će 11. svibnja ostvariti što bolji rezultat. ■

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia