Glas Slavonije

Nakon posljednje­g kola treba dobar matematiča­r

-

Negdje pred sam kraj nedjeljne utakmice rukometaša Osijeka i Rudara, kada je bilo jasno da će bodovi ostati u Zrinjevcu, na lijepo ispunjenim tribinama osječke dvorane počele su kalkulacij­e je li Osijek pobjedom nad Rudarom kolo prije kraja Premijer lige za ostanak osigurao opstanak. Brzo se odustalo jer u igri je još puno kombinacij­a. Jedino što je sigurno jest da su Osječani s pobjedom u nedjeljnom susretu bolji od Rudara, te kolo prije kraja imaju 19 bodova, koliko imaju Trogir i Karlovac, a čak su četiri momčadi koje imaju dva boda manje. Iz lige ispadaju dva najslabije plasirana, a još dvije će momčadi u dodatne kvalifikac­ije. Ribola Kaštela sigurno ide u niži rang. Izravni opstanak zasad su osigurali Gorica i Metković Mehanika. Sve ostale opcije su otvorene.

- Otkad igram rukomet, ne sjećam se kada je borba za opstanak bila ovako neizvjesna. Nama je uoči Rudara bitno bilo pobijediti, ako je moguće, s najmanje tri razlike. To smo i ostvarili. Bit će vatreno do posljednje minute - poručio je Lovro Frajhaut, osječki vratar koji se sjajno uklopio otkad je zimus stigao iz Slatine.

Protiv Rudara imao je 12 obrana, uz Davida Čička, koji je briljirao s 11 pogodaka, bio je najzaslužn­iji za pobjedu svoje momčadi. No vratimo se kalkuliran­ju s početka priče. Osijek u posljednje­m kolu gostuje kod Dubrave, koja ima dva boda manje. U Zrinjevcu je susret tih suparnika završio bez pobjednika. Pobijedi li Dubrava, imat će bolji omjer od Osijeka, koji je zasad od momčadi koje su još u borbi za opstanak bolji od Trogira, Moslavine i Rudara, a lošiji od KTC-A i Karlovca. Trogir gostuje kod Ribole, koja je jedine dvije pobjede ove sezone ostvarila upravo u Trogiru. KTC dočekuje Goricu, Rudar će ugostiti Karlovac, a najteži će posao, uz Osječane, imati Moslavina kod Metković Mehanike. Idemo vidjeti najcrnji scenarij: ako Osijek izgubi kod Dubrave, a pobjede ostvare Trogir, KTC, Rudar i Moslavina, čak bi šest momčadi imalo 19 bodova, a izgubi li Trogir od Ribola Kaštela, čak bi sedam momčadi Ligu za

U posljednje­m kolu, 4. svibnja, igraju se susreti: Ribola Kaštela Trogir, KTC - Gorica, Rudar - Karlovac, Dubrava - Osijek i Metković Mehanika - Moslavina.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia