Poslovni Dnevnik

‘Sanader je mogao sve’

Čak je sazvao Predsjedni­štvo HDZ-A, a gl. tajnika nije pozvao

-

BJarnjakov iskaz vezan uz stranački BMW Sanader nazvao neistiniti­m te ustvrdio da HDZ nije plaćao mobitel njegovoj kćeri

ivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je u srijedu trodnevno svjedočenj­e u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i predsjedni­ku HDZ-a Ivi Sanaderu da je bio svemoguć. “Vi ste kao predsjedni­k stranke sve mogli, mogli ste raditi mimo glavnoga tajnika, čak ste jednom sazvali sjednicu Predsjedni­štva HDZ-a, a da me niste ni pozvali”, rekao je Jarnjak. U svjedočenj­u je tvrdio da je Sanader sam donosio odluke o pitanjima koja nisu uvrštena na dnevni red Predsjedni­štva. Sanaderova obrane prigovoril­a je na točnost Jarnjakova iskaza, tvrdeći da u većem dijelu nije zasnovan na vlastitim saznanjima.

Sporne su joj i Jarnjakove bilješke o događajima u HDZu, na koje su prigovoril­i zbog nevjerodos­tojnosti jer se, smatraju, ne može utvrditi vrijeme njihova nastanka. Bilješke su načinjene na listovima koji su se mogli naknadno umetati i dopisivati, prilagođav­ajući to situaciji, to više što su korište- ne prilikom davanja Jarnjakova iskaza, koji je prvo ispitan kao okrivljeni, nakon čega je dobio status svjedoka, rekao je Sanaderov odvjetnik Čedo Prodanović.

Sanader je odbacio navode da je njegova kći koristila službeni mobitel HDZ-a te da joj je stranka plaćala telefonske račune. Za Sanadera je nistinit i Jarnjakov iskaz oko Osječke televizije i stranačkog BMW-a.

Jernjak je na upit obrane HDZ-a o poslovanju te stranke rekao da je HDZ svake godine dostavljao Državnoj reviziji završni račun te da je prihvaćao njezine primjedbe ako ih je bilo, a na kraju, izvješća je usvojio i Sabor. Na pitanja obrane Ratka Mačeka rekao je da mu se Maček požalio da bi zbog angažmana Fimi medije moglo doći do problema, jer su se počeli pojavljiva­ti naslovi u medijima i činiti političku štetu HDZ-u. U tim se razgovorim­a, kazao je, spominjalo M. Barišića u kontekstu Fimi medije.

Nije se mogao sjetiti iznosa kojim je plaćena carina za stranački BMW, jer je akciju vodila šefica računovods­tva Marica Glavaš, no sjetio se da je on potpisao ugovor o zatvaranju troškova. Suđenje se nastavlja 2. srpnja.

 ?? PXL ?? Ivan Jarnjak završio je trodnevno svjedočenj­e
PXL Ivan Jarnjak završio je trodnevno svjedočenj­e

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia