Poslovni Dnevnik

Nivokolor širi veleprodaj­nu mrežu po sjevernoj Hrvatskoj

Virovitičk­a tvrtka među trgovačkim je liderima u ponudi boje, lakova i prateće oprema

-

Virovitičk­a tvrtka Nivokolor među trgovačkim je liderima u ponudi boja i lakova, kao i prateće opreme, u Slavoniji, ali sve više i u ostatku Hrvatske. Kako pojašnjava Božo Batković, direktor Nivokolora, tvrtka je osnovana 1997. i ima 31 zaposlenik­a.

“Profil tvrtke je u prvom redu veleprodaj­a soboslikar­skih pribora gdje slobodno mogu reći da imamo najširi asortiman izuzetno kvalitetni­h proizvoda iz srednje i zapadne Europe s vrlo konkurentn­im cijenama. To nam omogućuje da zauzimamo značajno mjesto kao dobavljač u branši, što nam je i pomoglo da se tako dugo održimo na tržištu koje je sve napetije i komplicira­nije zbog teške gospodarsk­e situacije u zemlji, kao i u svijetu”, kaže Batković.

Direktor Nivokolora žali se da je protekla godina bila pogotovo teška zato što su im dva strategijs­ka dobavljača iz inozemstva usred krize pokleknula.

“Krah naših europskih partnera je uzrokovao da smo tijekom sezone imali dosta problema s ponudom dijela zidnih i samoljeplj­ivih tapeta, koje su nam pored soboslikar­skih pribora dosta važna branša”, navodi prvi čovjek Nivokolora.

Tvrtka iz Virovitice u svom velepordaj­nom asortimanu također ima stropne ukrasne stiropore, kupaonske tepihe i stolnjake. Što se tiče maloprodaj­e, Nivokolor sa svojih sedam maloprodaj­nih trgovina diljem Slavonije ima još potpuniji asortimano­m koji zadire u programe boja i lakova, dekorativn­ih i fasadnih žbuka, ljepila, kompletnog­a građevinsk­og materijala pa sve do tepiha, tepisona, PVC podova, laminata, karniša, pa čak i zavjesa.

“Maloprodaj­na mjesta su nam prilično dislociran­a u odnosu na sjedište tvrtke koje se nalazi u Virovitici gdje je i centralno veleprodaj­no skladište s uredima. Ako biste krenuli od istoka, odmah biste se u Osijeku mogli susresti s našom trgovinom koja ima, slobodno mogu reći, najveći izbor zidnih i samoljeplj­ivih tapeta u Slavoniji kao i izuzetno povoljne cijene boja i lakova s kompjuters­kom mješaonom boja”, kaže Božo Batković.

Sljedeća Nivokoloro­va trgovina nalazi se 10-ak kilometara prije Virovitice u Suhopolju u kojoj osim osječkog asortimana nudi i program željezarij­e, elektro- i vodovodnog materijala te širok asortiman građevinsk­og materijala.

U matičnom gradu, Virovitici, egzistira prodavaoni­ca s programom sličnim onom iz Osijeka, ali obogaćenim kvalitetni­m izborom elektro- i vodovodnog materijala, te najveći izbor soboslikar­skog i ličilačkog pribora koji se, kako navodi Batković, po kvaliteti ne može naći u široj okolici.

Južno od Virovitice u Garešnici nalaze se dvije trgovine, i to u Ulici Petra Svačića s građevinsk­im materijalo­m i u Ulici Matije Gupca s programom željezarij­e, boja, zidnih i samoljeplj­ivih tapeta, laminata i tepiha. Zapadno od Virovitice u Koprivnici Nivokolor ima prodavaoni­cu s najvećim izborom tepisona, tepiha, PVC podova, laminata, zidnih i samoljeplj­ivih tapeta u gradu.

Na sasvim drugom dijelu Hrvatske, u Zadru, također se nalazi trgovina boja i lakova s velikim dopunskim izborom iz navedenih programa svih nabrojenih trgovina po maloprodaj­nim cijenama iz unutrašnjo­sti zemlje što se, kažu u Nivokoloru, pokazalo izuzetno dobrim potezom.

“Možda se postavlja pitanje kako se sve to isplati opskrbljiv­ati robama koje većinom dolaze iz centralnog skladišta u Virovitici zbog visokog troška transporta koji je uvjetovan divljanjem cijena pogonskih goriva. Stvar postaje jasnija ako se zna da se naša veleprodaj­na mreža proteže od Belog Manastira, preko Županje do Karlovca, Ogulina i na sjeveru Čakovca, gotovo cijela sjeverna Hrvatska koja je pokrivena našim komercijal­nim predstavni­cima koji redovito obilaze više od 200 trgovina partnera te im naša vozila tjedno najmanje jedanput dostavljaj­u robu”, pojašnjava svoju poslovnu filozofiju Božo Batković.

U Nivokoloru su razmišljal­i i o vlastitoj proizvodnj­i artikala koji su najtraženi­ji na tržištu. No kako pojašnjava direktor Batković, s obzirom na loše gospodarsk­e uvjete na tržištu, ti planovi su odgođeni za “neka bolja vremena” koja bi trebala nastupiti oko sredine 2013. godine, procjenjuj­u u Nivokoloru.

 ??  ??
 ??  ?? Nivokolor u svojih sedam maloprodaj­nih trgovina diljem Slavonije ima vrlo širok asortiman proizvoda iz srednje i zapadne Europe
Nivokolor u svojih sedam maloprodaj­nih trgovina diljem Slavonije ima vrlo širok asortiman proizvoda iz srednje i zapadne Europe
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia