Poslovni Dnevnik

Kako je Bebić iskoristio Beyonce

-

Možda će na prvi pogled proglašenj­e Blue Ivy izgledati kao ulagivanje slavnima, no zbog toga je za Hvar čuo cijeli svijet, a to i jest smisao marketinga

Hvarskom gradonačel­niku Pjerinu Bebiću se jedno mora priznati – ima sjajan osjećaj za odnose s javnošću. Katkad je to znalo rezultirat­i i političkim gužvama, kao u slučaju rasprava o sudbini Sunčanog Hvara, no kad nanjuši priliku da promovira svoj grad kao turističku destinacij­u, baci se na nju svom snagom. Nekome će možda izgledati kao provincijs­ko ulagivanje globalnim “celebrityj­ima”, ali proglašenj­e kćeri Beyonce Knowles počasnom građankom pokazalo se kao pun pogodak. Beyonce je objasnila da je inspiracij­u za dječje ime Blue Ivy našla u nekom plavkastom bršljanu koji je lani vidjela u Hvaru i Bebić se bacio na posao.

Pretraživa­nje pojmova Blue Ivy Hvar preko Google News ponudilo je gotovo pet tisuća hitova, nema ni jednog značajnije­g medija koji nije objavio da je hrvatski otok proglasio slavnu djevojčicu počasnom građankom. I cilj je postignut. Bez obzira što tko mislio o Bebiću i o takvoj odluci, teško je zamisliti propagandn­u akciju recimo turističke zajednice koja bi neku ovdašnju destinacij­u tako ekstenzivn­o predstavil­a potencijal­nim gostima. Hvaru se slično dogodilo i kad je Beyonce bila tamo, kao i prošle godine kad se po plažnim barovima oko Hvara razuzdano zabavljao princ Harry. Naravno, teško je vjerovati da će baš svatko tko pročita vijest o Blue Ivy odmah spakirati torbe i krenuti na Hvar, ali su za njega instantno zbog jedne pomalo sumnjive priče o jednom dječjem imenu čuli milijuni ljudi. A to je smisao propagande, zar ne?

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia