Poslovni Dnevnik

TRGOVAČKOM LANCU PEVEC DOBIT SKOČILA ČAK 61 POSTO

Uspješna 2015. Neto dobit 24 milijuna kuna, prihodi od prodaje porasli 28%, na 1,1 milijardu

-

Poslovnu godinu završili s 19 prodajnih centara i 1285 zaposlenih, što je povećanje broja zaposlenih 13,5 posto u odnosu na godinu prije

Tijekom 2015. Pevec d.d. ostvario je prihode od prodaje trgovačke robe od 1,1 milijardu kuna, što je rast od 28 posto. Najveći utjecaj na rast prihoda imaju novootvore­ni prodajni centri, dok su prihodi starih prodajnih centara rasli sedam posto. Ostvarena neto dobit je oko 24 milijuna kuna, što je povećanje od čak 61 posto u odnosu na godinu prije, propćili su iz tog trgovačkog lanca.

Prošle su godine, ističu, nastavljen­a značajna investicij­ska ulaganja te uređenja prodajnih centara i ulaganja u opremu, u što je investiran­o 15,3 milijuna kuna iz vlastitih sredstava. Otvorili su tri nova prodajna centra, u Dubrovniku, Zagrebu (Črnomerec) i u Šibeniku. Na novu lokaciju preseljeni su prodajni centri na Jankomiru (Zagreb) i u Varaždinu, preuređeni su prodajni centri u Novom Zagrebu, Rijeci i zagrebačko­m Žitnjaku.

“Iza nas je uspješna godina, i to po svim pokazatelj­ima, a ono što je najvažnije, 2016. je nastavila pozitivan trend poslovanja prethodne. Usmjerni smo na daljnji razvoj tvrtke te posebice ulaganja koja će nam dati još veću učinkovito­st te podići standarde rada. U procesu smo nama iznimno važnog projekta mijenjanja vizualnog identiteta kompanije. Nakon svih poslovnih procesa koji su bili temelj današnjeg uspješnog poslovanja, vrijeme je da izgradimo novo lice tvrtke koje će pratiti trendove”, ističe predsjedni­k Uprave Peveca Darko Šket.

Poslovnu godinu taj je trgovački lanac završio s 19 prodajnih centara i 1285 zaposlenih, što je povećanje broja zaposlenih 13,5 posto u odnosu na godinu prije. Tijekom ove godine planiraju otvorenje još jednog prodajnog centra, u Virovitici, daljnje širenje poslovanja, unapređenj­e poslovnih procesa te povećanje tržišnog udjela.

OVE GODINE PLANIRAJU OTVORENJE JOŠ JEDNOG PRODAJNOG CENTRA, U VIROVITICI. U TIJEKU JE PROJEKT MIJENJANJA VIZUALNOG IDENTITETA KOMPANIJE

 ?? SLAVKO MIDŽOR/
PIXSELL ?? Predsjedni­k Uprave Peveca Darko Šket
SLAVKO MIDŽOR/ PIXSELL Predsjedni­k Uprave Peveca Darko Šket

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia