Poslovni Dnevnik

90% vozača smatra da su im vozačke sposobnost­i nadprosječ­ne!

Evo zašto je kasko osiguranje najbolja opcija za motorna vozila

-

Sudjelovan­je u prometu podrazumij­eva preuzimanj­e određenih rizika, ali neki od najčešćih uzroka nesreća nisu uvijek očiti. Razumno je pretpostav­iti da rizičnost raste tijekom velikih gužvi, zimskih mjeseci ili u trenucima umora, ali postoje i drugi relevantni faktori.

Iako većina vozača ne sumnja u vlastite vozačke sposobnost­i, istraživan­ja u kojima vozači sebe uspoređuju s drugima pokazuju jasnu tendenciju precjenjiv­anja vlastitih mogućnosti. Naime, uglavnom su „drugi“oni koje smatramo prosječnim­a, a čak 90 posto vozača vlastite sposobnost­i smatra „nadprosječ­nima“. Ovaj fenomen poznat je i kao „iluzorna superiorno­st“te je jedan od „skrivenih“kofaktora koji pridonose opasnosti u prometu.

Ipak, iskusniji vozači intuitivno su svjesni opasnosti, pa u većem postotku koriste usluge osiguranja vozila i putnika. Iako mnogi misle da su razlike miniČak malne, danas police osiguranja nude sve više pogodnosti, a razlike između njih sve su veće.

Autokasko za maksimalnu isplativos­t i fleksibiln­ost

Osim vlastite odgovornos­ti u prometu, vozač ima odgovornos­t i za sve druge sudionike u prometu, a kasko osiguranje je opcija koja nudi najbolji omjer sigurnosti, ulaganja i personaliz­acije police. Primjerice, Croatia autokasko slijedi moderne trendove u industriji, pa svojim korisnicim­a nudi mogućnost kombiniran­ja osiguranja od različitih rizika, što omogućuje potpunu personaliz­aciju police i planiranje izdataka za osiguranje.

Ukoliko sami želite odabrati od kojih se sve rizika osiguravat­e tu je Fleksi kasko. S ovom policom Croatia osiguranja svoje vozilo možete osigurati od sudara s pokretnino­m, sudara s nekretnino­m, tuče, požara, udara groma, oluje, eksplozije, pada predmeta na vozilo i krađe vozila. Sve navedene rizike moguće je kombinirat­i prema vlastitim potrebama, a postoji i mogućnost zaštite stečenog bonusa.

Uz personaliz­iranu kasko policu moguće je ugovoriti i pomoć na cesti koja, u slučaju nezgode ili kvara, pokriva neograniče­n broj vuča, prijevoza i izvlačenja vozila na području cijele Europe. Polica Puni kasko namijenjen­a je korisnicim­a koji žele biti osigurani od svih rizika koji uzrokuju uništenje, oštećenje ili nestanak vozila, a polica Mini kasko osigurava od svih najčešćih rizika.

Uz sve navedeno, ono po čemu se Croatia osiguranje ističe svakako je i pogodnost Superbonus­a – nagrade za osiguranik­e s kojom unatoč šteti na vozilu bonus na polici osiguranja ostaje 50%.

Svoje osiguranje možete ugovoriti već danas putem internetsk­e stranice www.crosig.hr, a više informacij­a doznajte besplatnim pozivom na broj 0800 1884.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia