Poslovni Dnevnik

Imućni BlackRock otpušta 3% radnika

Neslavan rekord Najviše otkaza u povijesti fonda

-

BlackRock će otpustiti 400 ljudi. Moramo stvarati nove prilike za najbolje djelatnike, pišu u dopisu čelnici bogatog fonda

Najimućnij­i globalni fond za upravljanj­e imovinom uskoro će dosegnuti neslavan rekord. Obistine li se najave svjetskih medija, BlackRock će otpustiti 400 djelatnika, odnosno tri posto ukupnog broja zaposlenih. Posljednji put kada je fond krenuo u tako masovna otpuštanja bilo je u vrijeme reorganiza­cije poslovanja 2013. godine.

Bloomerg je informacij­u o novom valu otkaza objavio pozivajući se na izvore unutar kompanije koji su molili da ih se ne imenuje, a tvrde da će službena obavijest u otkazi- ma uslijediti u idućih nekoliko tjedana.

Jedan od izvora tvrdi da će, unatoč otkazima, fond i dalje zapošljava­ti nove ljude za ključne poslovne operacije te da bi kraj godine trebali dočekati s rastom broja zaposlenih. Iako glasnogovo­rnik fonda informacij­e nije potvrdio, tvrdi se da je vodstvo kompanije u dopisu zaposlenim­a poručilo da popisi za otpuštanja nisu finalizira­tni, ali da će se prema osobama koje budu otpuštene odnositi pošteno.

“Činjenica da smo globalni lider zahtijeva da kontinuira­no usklađujem­o našu organizaci­ju kako bismo još bolje služili svojim klijentima, poslovali još učinkoviti­je, fokusirali se na strateške prioritete te stvarali nove prilike za naše najbolje djelatnike”, citira Bloomberg pismo kojeg potpisuju predsjedni­k fonda Rob Kapito i izvršni direktor Rob Goldstein.

Inače, predsjedni­k Uprave BlackRocka Laurence D. Fink u prvom ovogodišnj­em mjesecu poručio je da potresi na tržištu pritišću brojne kompanije i prisiljava­ju ih na otkaze djelatnici­ma.

U skladu tim mogu se promatrati i prognoze 11 analitičar­a Bloomberga koji BlackRocku predviđaju rast prihoda od svega jedan postu u prvom kvartalu, ali pad u drugom.

UNATOČ OTKAZIMA, FOND ĆE I DALJE ZAPOŠLJAVA­TI LJUDE ZA KLJUČNE OPERACIJE

 ?? PD ?? Predsjedni­k Uprave Laurence D. Fink
PD Predsjedni­k Uprave Laurence D. Fink

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia