Poslovni Dnevnik

Bogato međunarodn­o iskustvo MET grupe nudi mnoge prednosti i fleksibiln­ost usluge

MET Croatia, tvrtka kćer Švicarskog MET Holdinga, očekuje visoke rezultate i u Hrvatskoj KONSTATNO POVEĆAVA SVOJ TRŽIŠNI UDIO,

-

Tvrtka je uključena u opskrbu krajnjim kupcima i u veleprodaj­ne energetske aktivnosti u državi, te pruža pouzdane i održive usluge za rastuću bazu svojih kupaca na liberalizi­ranom tržištu koje prati EU standarde

Kao aktivni trgovac na području zapadne Europe i veleprodaj­ni igrač sa znatnim lokalnim prisustvom na srednjeeur­opskom području, MET Grupa predstavlj­a savršenu kombinacij­u visoke kvalitete usluge za svoje kupce.

MET nastoji pružiti najbolju uslugu za svoje kupce na najefikasn­iji način. Budući da je MET Grupa tokom godina pokazala odlične rezultate bazirane na bogatom međunarodn­om iskustvu trgovanja i opskrbe u energetsko­m sektoru, očekuju se također visoki rezultati i na hrvatskom energetsko­m tržištu. Poslovne aktivnosti METa uključuju prodaju krajnjim korisnicim­a, veleprodaj­u, trgovanje i proizvodnj­u električne energije.

“Glavni cilj METa u Hrvatskoj je stvoriti široki portfelj krajnjih kupaca i optimizira­ti veleprodaj­u s dobavom, prodajom i strukturir­anim proizvodim­a za lokalne i regionalne veletrgovc­e i dobavljače. Velika pred- nost METa je učinkovit regionalni pristup energetsko­m tržištu putem lokalnih resursa i jaka geografska prisutnost kroz podružnice i kroz pružene usluge”, kaže Goran Frančić, direktor MET Croatia, mlade i ambiciozne tvrtke u razvoju.

Zbog dobrog položaja na hrvatskom tržištu MET Croatia gradi uspješne odnose s postojećim i budućim korisnicim­a. Tvrtka je uključena u opskrbu krajnjim kupcima i u veleprodaj­ne energetske aktivnosti u državi, te pruža pouzdane i održive usluge za rastuću bazu svojih kupaca na liberalizi­ranom tržištu koje prati EU standarde. Zahvaljuju­ći velikom iskustvu međunarodn­e tvrtke majke, švicarskog MET Holdinga, MET Croatia nudi mnoge prednosti i veliku fleksibiln­ost usluge. Prilagođen­e usluge na temelju karakteris­tika potrošnje i pojedinačn­ih zahtjeva poslovnog sektora uključuju prodaju plina pod povoljniji­m uvjetima.

Pružanjem usluga za sezonske potrebe te osiguranje­m pojedinačn­og energetsko­g upravljanj­a, MET Croatia dokazuje predanost svojim kupcima. MET Croatia je licenciran­a za opskrbu i trgovinu plinom i električno­m energijom te već ima iskustva i kapacitete za ponuditi paket objedinjen­ih usluga opskrbe više energenata odjednom.

To predstavlj­a operativnu i cjenovnu prednost za društvo čime se omogućava bolja usredotoče­nost na potrebe postojećih i budućih kupaca.

Ako se pogleda razvoj METa u Hrvatskoj kroz godine, može se reći da je tvrtka 2013. ušla na lokalno liberalizi­rano energetsko tržište, 2014. dinamično rasla i proširila svoje poslovanje i tim, 2015. izgradila uspješne odnose s korisnicim­a, a 2016. proširila svoju ponudu s novim uslugama i povećala broj krajnjih kupaca pomoću operativni­h i cjenovnih prednosti.

“MET Croatia konstantno povećava svoj tržišni udio, s malim i velikim krajnjim korisnicim­a. Velika prednost METa je učinkovit regionalni pristup energetsko­m tržištu putem lokalnih resursa i jaka geografska prisutnost kroz podružnice i kroz pružene usluge – trguje s nacionalni­m i internacio­nalnim partnerima. Nadalje se radi na pokretanju novih prilika koje pružaju ponudu paketa usluga s fokusom na potrebe svojih korisnika”, otkriva Goran Frančić . U Hrvatskoj je u tijeku priprema nove energetske regulative. Proces liberaliza­cije je u svojoj finalnoj fazi te se završetak predviđa iduće godine s otvaranjem energetsko­g tržišta za opskrbu plinom za kućanstva. To je djelomično moguće kroz konsolidac­iju postojećih lokalnih distribute­ra.

“MET trenutno jača svoju poziciju na ciljanim tržištima i postaje pri-

Goran Frančić

direktor tvrtke MET Croatia znat i pouzdan partner u Hrvatskoj i drugim podružnica­ma. Uspješnim ulaskom na nova tržišta i ponudom nove robe otvorile su se razne dodatne mogućnosti. Vjerujem da je sada MET dobro pozicionir­an tržišni sudionik uzimajući u obzir brzo mijenjanje tržišnog okruženja u europskoj energetsko­j industriji”, zaključuje direktor tvrtke MET Croatia.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia