Poslovni Dnevnik

Vladari palmina ulja kupili Rolling Stone

Skok u Aziju Singapursk­i startup BandLab stekao 49 posto udjela u simbolu pop-kulture

-

Jedna od najbogatij­ih azijskih obitelji kupila je 49 posto udjela u čuvenom glazbenom magazinu Rolling Stone. Novi najveći pojedinačn­i vlasnik je singapursk­i startup BandLab. Njegov je vlasnik 28godišnji Meng Ru Kuok, sin singapursk­og milijarder­a Kuok Khoon Honga. On je pak predsjedni­k Wilmara, najveće kompanije izlistane na Singapursk­oj burzi koja slovi za vodećeg svjetskog proizvođač­a palmina ulja. BandLab je stekao udjel u tiskanoj i digitalnoj imovini Rolling Stonea, ali ne i u njegovu nakladniku, tvrtki Wenner Media. Također, BandLab neće biti uključen u uređivanje lista, priopćeno je u ponedjelja­k. Ipak, cijena kupnje ostala je nepoznata.

BandLab je društvena glazbena platforma, a partnerstv­o s tom tvrtkom omogućit će jednom od simbola američke popkulture diverzific­iranje prihodovni­h izvora. Stoga će se u Singapuru oformiti podružnica Rolling Stonea koja će se fokusirati na događaje uživo i marketinšk­e usluge, ali i ciljati na povećanje globalne čitanosti magazina, doznaje Financial Times.

Prema podacima Quantcasta, Rolling Stone ima ukupnu čitanost od 65 milijuna čitatelja. Od toga 22 milijuna ljudi izravno čita magazin kroz digitalne platforme, a 12 milijuna čitatelja kupuje tiskano izdanje. Prošlog mjeseca internetsk­o izdanje privuklo je 27 milijuna jedinstven­ih posjetitel­ja, od čega je trećina došla iz SADa.

 ?? PD ?? Magazin je osnovan 1967.
PD Magazin je osnovan 1967.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia