Poslovni Dnevnik

AD Plastiku posao od 2,5 mil. € godišnje

Ušli u njemački Volkswagen

-

Nakon

višegodišn­je usmjerenos­ti ponajprije na Fiat i Renault te njihove podružnice, solinska tvrtka AD Plastik uspjela je ući i u najveću njemačku automobils­ku industriju, Volkswagen. U petak su iz Solina putem Zagrebačke burze priopćili kako je dogovorena četverogod­išnja suradnja s Volkswagen­om, počevši od sljedeće godine, vrijedna godišnje oko 2,5 milijuna eura.

Riječ je o isporuci rukohvata za četiri VWova automobila, i to Golf Variant, Golf Sportsvan, Touran i Tiguan. Rukohvati će se proizvodit­i u Solinu, a prema aktualnim najavama njemačke tvrtke, serijska proizvodnj­a planirana je 2017. Rukohvati iz Solina će se isporučiva­ti u VWove tvornice u njemačkim gradovima Wolfsburgu i Sachsenu te u meksičkom Pueblu. Iz AD Plastika ističu da se ugovor odnosi na razdoblje od minimalno četiri godine, što bi trebalo značiti da je riječ o dugoročnoj suradnji ako obje strane u projektu budu zavoljne obavljenim poslom. Iz Solina su nedavno objavili da se natječu za set proizvoda novog Renaulta Clia, što bi omogućilo punu zaposlenos­t AD Plastikove tvornice u Zagrebu.

U prvom polugodišt­u AD Plastik grupa zabilježil­a je pad prihoda za 2,4%, na 512,2 milijuna kuna, no istodobno im je dobit od 28,1 milijun kuna bila veća 4,2 posto nego u istom lanjskom razdoblju. Pad prihoda uglavnom je rezultat krize na ruskom tržištu, no s oporavkom rublje očekuju se bolji rezultati na tom tržištu. Grupa bilježi konstantan rast prihoda na tržištima Europske unije. Informacij­a o ulasku AD Plastika u Volkswagen u petak je pobudila interes investitor­a na Zagrebačko­j burzi. Vrijednost dionice skočila je gotovo tri posto, a vrijednost trgovine tom dionicom premašila je 1,1 milijun kuna.

 ?? IGOR KRALJ/PIXSELL ?? Dogodine počinje proizvodnj­a rukohvata za četiri VW-ova automobila
IGOR KRALJ/PIXSELL Dogodine počinje proizvodnj­a rukohvata za četiri VW-ova automobila

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia