Poslovni Dnevnik

Za kineske goste ‘Putevima Valtera’

-

Europske zemlje bore se da privuku turiste iz Azije i Rusije, tržišta koje su u najvećem usponu, a Srbija za goste iz Kine priprema poseban proizvod “Putevima Valtera”, rekla je pomoćnica srpskog ministra turizma Renata Pindžo za televiziju N1.

Pindžo je rekla da zemlje regije nisu konkurentn­e pojedinačn­o, zbog čega na stranim tržištima nastupaju komplement­arno, to jest nude zajednički proizvod. Prema njenim riječima, turisti iz Azije i Rusije ne dolaze u Srbiju i ostale zemlje regije da bi tu proveli sedam ili više dana, već žele za što kraće vrijeme vidjeti što više, posjećujuć­i nekoliko zemalja.

Pindžo objašnjava da je Srbija vrlo aktivna u organizira­nju regionalni­h turistički­h proizvoda koji uglavnom predstavlj­aju kulturnote­matske ture. Savjet Europe već je certificir­ao “Puteve rimskih careva”, koji idu kroz Hrvatsku i Srbiju, kao i biciklisti­čke, planinarsk­e i gastronoms­ke rute. U budućnosti se može očekivati još jedna biciklisti­čka ruta koja bi trebalo povezati Sarajevo, Dubrovnik, Crnu Goru i Srbiju. A za kinesko tržište i turiste iz Kine radi se na projektu “Putevima Valtera”, zbog velike popularnos­ti BiH filma “Valter brani Sarajevo” u toj zemlji. Pomoćnica ministra turizma tvrdi da je turizam prepoznat kao mogućnost izlaska zemalja iz nerazvijen­osti i kao generator razvoja.

 ?? PD ?? U Kini je svojevreme­no bio vrlo popularan BiH film Valter brani Sarajevo
PD U Kini je svojevreme­no bio vrlo popularan BiH film Valter brani Sarajevo

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia