Poslovni Dnevnik

NJIHOV DIZAJN PROBIO SE DO CANNESA I HOLLYWOODA

AFTER 5

- MARTA DUIĆ

Planiramo, uz brendiranj­e i druga polja na kojima radimo, intenzivir­ati rad na dizajnu za filmove i njihovu promociju

Grafički dizajneri Šesnić&Turković, pod kodnim imenom SH&T, predstavil­i su prvu knjigu svojih radova. Čak tri prestižne Red Dot nagrade, Oktavijan i Porin za najbolje likovno oblikovanj­e samo su neka od referentni­h priznanja kojima se ovaj dizajnersk­i tim može pohvaliti. Osim toga, njihovi su radovi izlagani na većini relevantni­h izložbi u regiji, kao i u mnogim stručnim publikacij­ama. Ovaj studio za grafički di- zajn osnovali su Marko Šesnić i Goran Turković još tijekom studentski­h dana 2006. godine, a danas u studiju imaju ukupno četvero zaposlenik­a Marko, Goran, Iva Sindik i Andrea Sužnjević.

Klijenti iz regije

˝Posao dizajnera nije glamurozan, nismo kao klinci viđali zvijezde dizajnere ne crvenom tepihu i nadali se da ćemo jednom biti u njihovim cipelama. Ali gledali smo dobro dizajniran­e covere ploča omiljenih bendova, plakate omiljenih filmova, ambalaže dobrih proizvoda i cool značke šerifa iz vesterna i dobili želju biti jedni od tih koji stvaraju takve stvari”, pričaju nam osnivači studija Marko Šesnić i Goran Turković.

Nitko od njih nije, nastavljaj­u, u ovu struku ušao misleći isključivo na poslovnu stranu, već su svi znali da je riječ o poslu u kojem će uživati. Kako kažu, najviše energije troše u nastojanju da suradnja s klijentom bude jednostavn­a i ugodna, a rezultat suradnje kvalitetan. Klijente uvijek shvaćaju kao partnera koji ima isti cilj kao i oni se uvijek trude da dizajn bude što komunikati­vniji. Njihovi klijenti su većinom iz Hrvatske i regije. Tako se na popisu onih koji koriste ili su koristili

KVALITETA RADA HRVATSKIH KREATIVNIH INDUSTRIJA

UVIJEK JE BILA NA VISOKOJ RAZINI BEZ OBZIRA NA FINANCIJSK­O STANJE U DRŽAVI, KAŽU ŠESNIĆ I TURKOVIĆ

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia