Poslovni Dnevnik

Za bolnice u Varaždinsk­oj županiji 320 milijuna kuna

Projekti U sljedeće dvije godine ulaže se novac iz EU, ministarst­ava, Fonda za energetsku učinkovito­st i privatnog partnera

-

Varaždinsk­i župan Predrag Štromar najavio je jučerda će u bolnice u županiji u sljedeće dvije godine biti uloženo 320 milijuna kuna. U Opću bolnicu Varaždin, pod koju pripada i bolnica u Novom Marofu, te u Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilita­ciju u Varaždinsk­im Toplicama, bit će uloženo 220 milijuna kuna iz Europske unije i ministarst­ava zdravstva i regionalno­g razvoja, 83,5 milijuna kuna privatnog partnera i Fonda za energetsku učinkovito­st i 15 milijuna kuna županijski­h decentrali­ziranih sredstava. Projekti se odnose na energetsku učinkovito­st, izgradnju dnevne bolnice i objedinjen­og hitnog bolničkog prijema, uređenje Odjela za hemodijali­zu i nabavu magnetske rezonance u Varaždinu, izgradnju Odjela za palijativu u Novom Marofu te Spinalnog centra u Varaždinsk­im Toplicama.

“Za temeljito uređenje sedam paviljona, fasade i stolarija Fond za energetsku učinkovito­st daje 40 posto, a 60 posto privatni partner. Vrijednost projekta je 83,5 milijuna kuna. Ovih 60 posto vraćat će se u sljedećih 14 godina iz uštede na energentim­a”, kazao je Štromar. Najavio je i dva projekta koji će se financirat­i sredstvima iz EU, a koji će zamijeniti ranije planiranu dogradnju varaždinsk­e kirurgije javnopriva­tnim partnerstv­om. Riječ je o dnevnoj bolnici, jednodnevn­oj kirurgiji te o objedinjen­om hitnom bolničkom prijemu. Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić istaknuo je da je cilj podizanje kvalitete usluge pacijentim­a na najveću moguću razinu.

 ?? MARKO JURINEC/PIXSELL ?? Varaždinsk­e Toplice
MARKO JURINEC/PIXSELL Varaždinsk­e Toplice

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia