Poslovni Dnevnik

BiH će uskoro izvoziti hranu u Emirate

Trgovina UAE je drugi najvažniji vanjskotrg­ovinski partner BiH, kada je riječ o zemljama Zaljeva

-

Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) drugi su najznačajn­iji vanjskotrg­ovinski partner BiH kada je riječ o zemljama Zaljeva. Delegacija UAE-a ovih dana je u BiH kako bi se proširila gospodarsk­a suradnja i razgovaral­o o investicij­ama koje su arapski poduzetnic­i spremni donijeti u BiH.

Prema riječima predsjedni­ka Vanjskotrg­ovinske komore BiH Brune Bojića, BiH s UAE-om ostvaruje 42 posto obujma trgovine na području Zaljeva. Do sada je BiH izvozila drvo i mirise, a najviše uvozila aluminij i kavu. “Delega- cija UAEa posjetit će kompanije u Sarajevu i Banjoj Luci te razgovarat­i s njima o poboljšanj­u suradnje i ozračja za investicij­e te knjiženje imovine prilikom kupovine. Ujedinjeni Arapski Emirati su spremni prihvatiti i naše prehramben­e proizvode, a dogovorit ćemo detalje o certifikat­ima i uvjekamata tima. Ovo je idealna prilika da se upoznaju i o turistički­m potencijal­ima i prirodnim bogatstvim­a BiH”, rekao je Bojić.

Šef izaslanstv­a Privredne komore UAE Said bin Nasser Al Talai istaknuo je kako se BiH i UAE trebaju držati zajedno te se nada da će veliki broj poslovnih ljudi posjetiti BiH. Članica Privredne komore i Vijeća poslovnih žena Fatma al-Mualla rekla je kako je BiH prelijepa zemlja te da vjeruje da će mnoge poslovne žene ulagati u BiH.

Goste iz UAE-a najviše zanima namjenska, drvna i građevinsk­a industrija u BiH.

 ?? PD ?? Arapi su oduševljen­i ljepotama BiH
PD Arapi su oduševljen­i ljepotama BiH

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia