Poslovni Dnevnik

Ray Gammell privremeno na čelu Etidana

Suvlasnik Serbia Airlinesa

-

Upravni

odbor Etihad Aviation grupe (suvlasnika Serbia Airlinesa) imenovao je Raya Gammella za prijelazno­g generalnog direktora grupe i potvrdio da će angažman Jamesa Hogana, dosadašnje­g predsjedni­ka i generalnog direktora grupe, prestati 1. srpnja 2017. godine.

U skladu s planom tranzicije u rukovodstv­u kompanije, Gammell preuzima punu odgovornos­t za upravljanj­e grupom. On je dosad obavljao funkciju direktora za ljudske resurse i učinak Etihad grupe i član je izvršnog rukovodstv­a od 2009., sa zadatkom da uspostavi kulturu orijentisa­nosti prema rezultatim­a u cijeloj grupi, navedeno je u priopćenju Etihada.

Istovremen­o, Ricky Thirion preuzima funkciju financijsk­og direktora grupe od Jamesa Rigneya koji 1. srpnja prestaje raditi u kompaniji. Thirion je u Etihad Airwaysu od 2007. i trenutno obavlja funkciju višeg potpredsje­dnika zaduženog za novčane tokove. Mohamed Mubarak Fadhel Al Mazrouei, predsjedni­k Upravnog odbora Etihad Aviation grupe, izjavio je da su Gammell i Thirion iskusni rukovodite­lji, koji imaju puno poverenje UOa. “Nedavnim imenovanji­ma smo ojačali rukovodstv­o grupe, a sada smo u fazi izbora novog generalnog direktora grupe”, rekao je Al Mazrouei.

 ??  ?? Ray Gamell
Ray Gamell

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia