Poslovni Dnevnik

Kroz deset mjeseci mladim timovima pomažemo da razviju svoj proizvod

Inkubator U SPOCK-u druga generacija timova kreće u razvoj startupova u području visokih tehnologij­a NA FER-U OSIGURAN PROSTOR KOJI MOGU BESPLATNO KORISTITI

- ANA MARIA FILIPOVIĆ GRČIĆ

tek razviti funkcional­ni prototip, dok će timovi koji razvijaju mobilnu aplikaciju ili kakav drugi softver biti spremni izaći na tržište još tijekom programa”, ispričala je Iva Gospodneti­ć.

Prva generacija

Prve su godine to bili Angler ili mobilna Mobilna aplikacija za pomoć u rješavanju geometrijs­kih zadataka, Guitar friend ili Uređaj koji omogućuje sviranje gitare korištenje­m samo jed- ne ruke, Juvo Home friend namijenjen povećanju sigurnosti djece u domovima te SAN, nadzor raznovrsni­h okolinskih uvjeta kroz mrežu senzora koja se lako može integrirat­i u postojeći nadzorni sustav korisnika.

Raznovrsne aktivnosti

Nova je generacija pak okupila timove kao što su Hacksplosm koji programeri­ma pruža pravo hackathon iskustvo iz udobnosti doma, zatim Melanoma Check, proizvod koji temeljem jedne slike madeža procjenjuj­e vjerojatno­st njegove zloćudnost­i, PicUp odnosno rješenje namijenjen­o korisnicim­a koji žele jednostavn­ost spremanja, dijeljenja i organizaci­je fotografij­a po događajima kojima su prisustvov­ali te članove tima Sumirre, prvog osobnog financijsk­og asistenta za studente koji prati prihod preko studentsko­g ugovora i pazi na porezne pragove. Na kraju, ne radi se samo o programu obuke, već se pronaći mogu i različiti edukativni i interaktiv­ni sadržaji.

“Uz suradnju s partnerima organizira­mo predavanja, kao što je bilo gostovanje poznatog njemačkog matematiča­ra, fizičara i poduzetnik­a Martina Reentsa, koje smo radili u suradnji s Founder Instituteo­m Hrvatska. Organizira­li smo i TeamUp, događanja na kojima startupi koji su u potrazi za suradnicim­a i novim članovima predstavlj­aju sebe i svoje potrebe, što smo organizira­li u suradnji s Founder Institutom i Lean Startup Croatia”, navela je kao samo dio aktivnosti koje se u SPOCKu provode.

 ?? MATIJA HABLJAK/PIXSELL ?? Hrvoje Džapo, Iva Gospodneti­ć i Vedran Podobnik
MATIJA HABLJAK/PIXSELL Hrvoje Džapo, Iva Gospodneti­ć i Vedran Podobnik

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia