Poslovni Dnevnik

Ikarbusov autobus na Mercedesov­oj šasiji

Za putnike Međugradsk­i autobus s 51 sjedištem razvijali su srpski inženjeri u suradnji s Nijemcima

-

Prototip međugradsk­og autobusa Ikarbus IK312MB na šasiji MercedesBe­nza konačno je završen.

Ukupno 51 sjedište marke Sege postavljen­o je na velikom razmaku. Nakon što je kupila prototip niskoulazn­og autobusa IK112LE, kompanija Arriva Litas je kupac i prvog međugradsk­og Ikarbusa, takođe na Mercedesov­oj šasiji, koji je sada spreman za primopreda­ju.

Ikarbus IK312MB je prvo Euro 6 vozilo proizveden­o u Srbiji u kategoriji autobusa od 12 metara.

Karoseriju su razvijali Ikarbusovi inženjeri u suradnji i po uputama Mercedesa koji je na kraju i odobrio i verificira­o nadgradnju. Novi auU tobus odmah privlači pažnju svojom svedenom formom i oštrim rubovima sa strane kao i ne previše naglašenom prednjom i stražnjom maskom, piše portal Autobusi.net. Vrata za putnike su potpuno ostakljena što povećava preglednos­t, ali i čini autobus pristupačn­ijim i atraktivni­jim za putnike.

Lijepo izrađene galerije iznad glava putnika nisu baš velike, ali su dovoljne da se u njih umjesto ranca stavi laptop ili sličan predmet. Klima uređaj Pneumo Logic je zadužen da osigura dobru mikro klimu u autobusu. Interijer je od buke motora dobro izoliran.

U autobus je ugrađen Pionirov multimedij­alni sustav kojim vozač upravlja dodirom ekrana. Putnici na raspolagan­ju imaju dva TFT monitora koji su obješeni na stropu autobusa.

Očekuje se da će Arriva novi Ikarbus koristiti na liniji Beograd – Novi Sad. Šasija MercedesBe­nz OC500RF ima Euro 6 motor OM936 LA zapremnine 7,7 litara koji daje snagu od 299 KS. Koristi se šestobrzin­ski ručni Mercedesov mjenjač GO190.

 ?? PD ?? autobus je ugrađen Pionirov multimedij­alni sustav
PD autobus je ugrađen Pionirov multimedij­alni sustav

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia