Poslovni Dnevnik

Stadion Koševo dobiva poslovnu zonu, hotel i bazen

Obnova Sarajevo saudijskim investitor­ima nudi projekt modernizac­ije nogometnog igrališta

-

Malak Group iz Saudijske Arabije već je pristutan u BiH, gdje je izgradio hotel Malak Regency

Nedžad Ajnadžić, načelnik sarajevske Općine Centar, sastao se sa Saudom Al Anazijem, predstavni­kom Malak Groupa iz Sarajeva i njegovim suradnicim­a. Povod sastnku je zainteresi­ranost Malak Groupa za ulaganja u općinu Centar.

Ta grupa iz Saudijske Arabije već ima nekoliko prepoznatl­jivih i velikih investicij­a u Bosni i Hercegovin­i što je svrstava u red većih stranih investitor­a, piše portal Klix.ba.

Nove podzemne garaže

“Općina Centar je pripremila veći broj projekata spremnih za ulaganje. Posebno ističem modernizac­iju stadiona Koševo s poslovnom zonom, hotelom, zatvorenim bazenom i trgovačkim centrom s podzemnim garažama, izgradnju re- kreativnog centra s vidikovcem na lokalitetu VranjačeZl­atište sa žičarom od Skenderije do Vranjača.

Izgradnja sportskore­kreativnog i hotelskog kompleksa na uglu ulica Antuna Hangija i Maria Mikulića također je projekat koji je zanimljiv investitor­ima, te gradnju više podzemnih garaža na nekoliko atraktivni­h lokacija u Centru”, objasnio je Ajnadžić koji je investitor­e upoznao s mogućim modelima ulaganja.

Zapošljava­nje mladih

Mustafa Resić, savjetnik općinskog načelnika za investicij­e, predstavio je pripremlje­ne investicij­ske projekte u Centru.

Resić je predložio da predstavni­ci investitor­a i planeri Općine na terenu razmotre mogućnosti svake lokacije na kojoj se planira izgradnja različitih gospodarsk­ih i drugih sadržaja u cilju pronalažen­ja atraktivni­h rješenja koja će po uzoru na velike svjetske me- donijeti nove iskorake u daljnjoj urbanizaci­ji prostora ove općine, stvaranju dodatne vrijednost­i i zapošljava­nju mladih, obrazovani­h ljudi.

Gost iz Saudijske Arabije, koji trenutno obavlja funkciju generalnog direktora sarajevsko­g hotela Malak Regency, rekao je da Bosna i Hercegovin­a ima vrlo veliki potencijal u razvoju turizma i zato su za njih najzanimlj­iviji projekti izgradnje hotela, trgovačkog centra i bazena na Skenderiji, javnih garaža, te sportskore­kreativnog centra na Vranjačama­Zlatište.

Hotel Malak Regency ima 174 luksuzne i prostrane sobe i apartmana, raspoređen­ih na sedam katova.

KOMPANIJU IZ SAUDIJSKE ARABIJE NAJVIŠE ZANIMA ULAGANJE U TURIZAM

 ?? PD ?? Uz sarajevski stadion izgradio bi se i trgovački centar
PD Uz sarajevski stadion izgradio bi se i trgovački centar

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia