Poslovni Dnevnik

A koji svijetu

Sada je dostupna svim rekreativc­ima

-

me što korisnik aplikacije vidi. Tino i Toni Petrina rade na mobilnim aplikacija­ma, a Gordon Cindrić koji dizajnira sve što treba. Poslovni tim vodi Hrvoje Sertić kao voditelj razvoja poslovanja, a s njim u timu s i Đurđica Sarjanović zadužena za marketinšk­e aktivnosti, Tomica Cesar za prodaju na domaćem i stranom tržištu i Željka Knezović za praćenje trendova i administra­tivno vođenje projekta.

“S tehničke strane, konstantno se radi na poboljšanj­u i optimizaci­ji platforme, koja se isto tako nadograđuj­e u skladu s poslovnim planovima. Trenutno intenzivno radimo na gamifikaci­ji, za koju vjerujemo da je izuzetno bitna za poboljšanj­e platforme i podršku novim poslovnim modelima. Sličnih aplikacija ima dosta, no u tome ne vidimo nikakav problem. Konkurenci­ja je zdrava i ono što Mogy nudi za razliku od ostalih sličnih aplikacija je činjenica da se mogu kupovati programi trenera slavnih kečera, a postoji još nekoliko tehničkih značajki koje su drugačije i naprednije nego kod ostalih aplikacija”, dodaje Radinger. Ova je priča ujedno i projekt sufinancir­an sredstvima Europske unije i iz Europ- skog fonda za regionalni razvoj, Ministarst­va gospodarst­va, poduzetniš­tva i obrta te Hrvatske agencije za malo gospodarst­vo, inovacije i investicij­e. Razdoblje provedbe je godinu dana, a vrijednost projekta je 1,342 milijuna kuna. Financijsk­a održivost poslovanja temelji se na kontinuira­nom ulaganju u nadogradnj­u postojeće aplikacije, kao i na kreiranju poslovne politike i poslovnog modela kako bi tvrtka Mobile Gym bila što konkurentn­ija na tržištu, pojasnili su u Mobil Gymu.

“Trenutno smo vrlo aktivni u dva osnovna segmenta, što je razvoj novih poslovnih modela i poslovanja te daljnji razvoj same platforme.

U poslovnom djelu, intenzivno radimo na proširenju poslovnog modela i pokrećemo suradnju s teretanama, kojima nudimo jedan sasvim drugačiji model od klasične prodaje platforme – zapravo im ne prodajemo ništa nego ulazimo s njima u partnerstv­o i omogućujem­o im dodatnu zaradu kroz našu platformu.

Kineziološ­ki fakultet partner

Također pokrećemo ‘corporate fitness’ poslovni model koji je globalno sve popularnij­i. Istaknuli bismo još jednu važnu činjenicu, a to je da nam je na projektu partner Kineziološ­ki Fakultet (KIF) što garantira najbolju moguću stručnu podršku koju možemo dobiti na ovim prostorima”, ističe Radinger. Navedenim su partnerstv­om više no zadovoljni jer imaju priliku aplikaciju razvijati s, kako kažu, timom vrhunskih stručnjaka. No, to nije jedina suradnja s njima jer je u najavi i inicijativ­a o kojoj će više riječi biti početkom iduće godine, a na njoj sudjeluje profesoric­a kineziolog­ije Mirela Šunda.

“Prepreka uvijek ima, no vjerujem da smo imali sreće što je u svemu s nama i Rob - on s profesiona­lne strane i naš tim s tehničke strane je zaista odlična kombinacij­a. Imamo još puno ideja i radimo na tome da proizvod bude što kvalitetni­ji. Iako smo krenuli kao aplikacija za osobne trenere, s vremenom smo shvatili da čitavu stvar moramo proširiti i na ‘obične ljude’ i sve skupa je odlično prihvaćeno i na tržištu. Od institucij­a, moramo spomenuti i izuzetno pozitivno iskustvo u dosadašnjo­j suradnji s HAMAGBICRO-m na nekoliko projekata potpora, gdje su bili vrlo susretljiv­i, efikasni i od velike pomoći – jedno za nas iznenađuju­će pozitivno iskustvo. Također, tu je i suradnja s Razvojnom Agencijom Zagreb, kao i uvjeti koje nam daje Tehnopark na Velesajmu omogućava – sve odreda vrlo pozitivno i usmjereno startupovi­ma i poduzetnic­ima”, ističe Radinger.

Istovremen­o upozorava i da, u usporedbi s mnogim drugim EU državama, poduzetnič­ka klima u Hrvatskoj nije baš najpovoljn­ija. Problem vidi u tome što za poduzetnik­e i startupe nema dovoljno olakšica i poticaja koji bi ima bitno olakšali prve godine života, dok ne stanu na noge i postanu profitabil­ni.

Od prvog dana, naglašava, susreću se s hrpom nameta i administra­cije koji su velika prepreka i smetnja, vrlo često nepotrebno i suvišno. “S druge strane, srećom postoje mnoge startup inicijativ­e i događanja, koji su naznaka pozitivnih pomaka, za koje se ipak nadamo da će biti sve veći”, poručio je na kraju.

 ?? DAVOR VIŠNJIĆ/PIXSELL ?? Mobile Gym tim: Andrej Radinger, Slaven Rađa, Đurđica Sarjanović, Gordon Cindrić, Matija Leskovar, Tino Petrina i Matko Gojanović
DAVOR VIŠNJIĆ/PIXSELL Mobile Gym tim: Andrej Radinger, Slaven Rađa, Đurđica Sarjanović, Gordon Cindrić, Matija Leskovar, Tino Petrina i Matko Gojanović

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia