Poslovni Dnevnik

Advent u Opatiji napunit će hotele

Slavlje na Kvarneru Od 1. prosinca do 14. siječnja velika božićna manifestac­ija na tri pozirnice

- ANA BLAŠKOVIĆ

Promocija Adventa je u listopadu počela u Sloveniji, a u tijeku su i kampanje u Austriji, Italiji i Srbiji

Božićni festival Opatija Advent će ove godine po 4. put otvoriti svoja vrata za brojne goste ove kvarnerske turističke ljepotice. Najljepši Advent uz more, kako mu tepaju u Opatiji, započet će 1. prosinca i trajati do 14. siječnja iduće godine. Kako je najavljeno na prezentaci­ji događanja u ponedjelja­k u Opatiji, advent će se održavati na više lokacija u gradu, a imat će tri pozornice – Ljetna pozornica, Umjetnički paviljon te Gradska tržnica Mrkat. Na te tri lokacije će biti organizira­n i doček Nove godine tako da posjetitel­ji s raznim ukusima dođu na svoje.

Kako je istaknula direktoric­a Turističke zajednice grada Opatija, Suzi Petričić, Adventu u Opatiji vratit će romantičnu zimsku idilu na opatijske ulice, trgove i parkove, raskošno ukrašene blagdansko­m rasvjetom i po čitave dane ispunjene atraktivni­m glazbenim, kulturnim, gastronoms­kim i zabavnim programom. Tijekom zime će se poznata ljetna pozornica u Opatiji pretvoriti u klizalište – Ledenu čaroliju, a Paviljon u parku sv. Jakova će postati centralna lokacija u gradu uz Božićni sajam i nastupe brojnih izvođača. Živo će biti i na gradskoj tržnici Mrkat na kojoj će se u sklopu Adventa predstavit­i brojni kvarnerski obrtnici te udruge s ovog područja. Tržnica će tijekom Adventa tri put mijenjati ruho i imati tematsku ponudu te će prvog tjedna biti Slatki Mrkat, narednog tjedna Zeleni Mrkat, a dalje Blagdanski Mrkat. Posebna adventska atmosfera će vladati i u opatijskim hotelima, a suorganiza­tori Božićnog festivala su najveće hotelske kuće s tog područja. Kao bonus za posjetitel­je, od 26. studenoga pa sve do 31. siječnja će vikendom biti besplatno parkiranje na svim javnim parkirališ­tima u Opatiji. Vrhunac božićnog festivala očekuje se zadnja dva vikenda u godini, prvi božićni i drugi bovogodišn­ji, kada će biti najviše događanja u Opatiji. Glazbeno zagrijavan­je za najluđu noć će krenuti već 29. prosinca kad će u hotelu Royal biti koncert Jacques Houdeka, Edgara Rupene te Tereze Kesovije.

Iako će i gotovo svi ostali gradovi na Kvarneru organizira­ti ovakve manifestac­ije, prije svega Rijeka, u Opatiji ne smatraju da im je to konkurenci­ja već prilika da povećaju popunjenos­t soba u svojim hotelima jer, ističu, mnogi posjetitel­ji će osim opatijskog, željeti obići i ostale advente na ovom području. Dodaju da se ne uspoređuju s Adventom u Zagrebu jer imaju drugačiji koncept koji se bazira na moru te da im je cilj i u narednom razdoblju zadržati titulu najljepšeg adventa na moru.

Promocija Adventa je, osim u Hrvatskoj, već sredinom listopada započela u Sloveniji, a u tijeku su i kampanje u Austriji, Italiji i Srbiji.

 ?? NEL PAVLETIĆ/ ?? Predstavlj­anje projekta Adventa u Opatiji
NEL PAVLETIĆ/ Predstavlj­anje projekta Adventa u Opatiji

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia