Poslovni Dnevnik

Tomac je najbolji vinar, a Benvenuti vinarija godine

Prvi u Dalmaciji Luka Krajančić, u Slavoniji Jasna Antunović Turk, a Vrutak najbolji dućan

- SAŠA PAPARELLA

Tvrtke Römerquell­e i Vinart dodijelile su nagrade za godišnja postignuća u vinarstvu. Odbor sastavljen od novinara i sommeliera za Römerquell­e osobu godine izabrao je Tomislava Tomca, a vinarija godine je vinarija Benvenuti.

Tomac je najzaslužn­iji za napredak i profiliran­je Plešivice kao šampanjske vinske regije, začetnik trenda ‘narančasti­h’ vina iz amfora, te vinar čiji je pjenušac Amfora prošle godine uvršten na Decanterov­u listu 75 Stellar Buys.

Vinarija Tomac pobijedila je u regiji Bregovita Hrvatska. Tomčev pjenušac Amfora lani je uvršten na listu 75 najvažniji­h vina na svijetu.

Nagradu za vinariju godine u Istri, ali i nagradu Römerquell­e vinarija godine, vinariji Benvenuti donijela je kontinuira­na izvrsnost proizvodnj­e malvazije, terana i muškata, potvrđena IWC trofejima i Decanter platinom.

Za vinariju godine Slavonije i Podunavlja proglašena je vinarija Jasne Antunović Turk, čija je Graševina Premium 2013. dobila platinastu medalju na ovogodišnj­em Decanteru, najvećem svjetskom ocjenjivan­ju vina. Luka Krajančić, koji je izgradio sasvim novu percepciju pošipa te krucijalno utjecao na modernizac­iju dalmatinsk­ih bijelih vina, proglašen je vinarom godine u Dalmaciji.

Webshopom godine proglašen je onaj poduzeća Vivat fina vina, za vinoteku godine izabrana je vinoteka Bornstein, supermarke­t godine je zagrebački Vrutak, a titulu veletrgovc­a godine osvojila je tvrtNagrađ­eni ka Miva & Mohor.

 ?? PD ?? vinari na svečanoj dodjeli
PD vinari na svečanoj dodjeli

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia