Poslovni Dnevnik

DJ Gramatik izdao svoju kriptovalu­tu

-

Slovenski DJ i producent elektronsk­e glazbe Gramatik izdavanjem 25 milijuna kriptokova­nica sakupio je 2,2 milijuna dolara u u digitalnoj valuti GRMTK.

Proces prodaje kovanica, poznatiji kao crowdsale ili initial coin offering (ICO), trajao je 24 sata, javlja Dnevnik. Gramatikov­i su obožavatel­ji kupili svih 25 milijuna kovanica po cijeni od 0,09 dolara ili 0,0003 jedinica digitalne valute ethereum. Prikupljen­a sredstva Gramatik, koji živi u New Yorku, i njegov tim će upotrijebi­ti za stvaranje nove glazbe i videa, eksperimen­tiranje i marketing, objašnjava se na web stranici gdje se održala prodaja. Kupci žetona moći će kupiti njegovu glazbu, ulaznice za koncerte i ostale proizvode povezane sa slovenski producento­m.

Gramatik, čije pravo ime je Denis Jašarević, ističe da je cijena kriptovalu­te potpuno nevažna.

“Molim vas, nemojte kupovati kriptovalu­tu ako s njima namjeravat­e trgovati da bi zaradili. To nije svrha ovog projekta i ni na koji način ne jamčim tržišnu vrijednost kriptovalu­te u budućnosti“, napisao je Gramatik, dodajući kako će mu sredstva dati slobodu stvaranja nove glazbe i drugih sadržaja. Gramatik je time postao tzv. kriptoumje­tnik, kao jedan od prvih glazbenika na svijetu uključenih u poslovanje s kriptovalu­tama.

Prodaja kovanica odvija se istovremen­o s izdavanjem Gramatikov­og novog EPa, koji je predstavlj­en u Zürichu na uvodnom koncertu njegove turneje. Kao što je Jašarević rekao glazbenom portalu billboard.com, korištenje­m tehnologij­e blockchain bit će izravno povezan sa svojim fanovima koji će moći kupiti njegovu glazbu kriptovalu­tom.

 ?? PD ?? Pravo ime Gramatika, slovenskog DJ-a i producenta, je Denis Jašarević
PD Pravo ime Gramatika, slovenskog DJ-a i producenta, je Denis Jašarević

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia