Poslovni Dnevnik

‘DA’ PONUDI ZA PREUZIMANJ­E

UPRAVA LUKE RIJEKA OBJERUČKE PRIHVAĆA POLJSKI OTL

-

Poljski OT Logistics, koji je ljetos kao jedini kandidat dao ponudi za državnih 11,75 posto udjela u Luci Rijeka, a potom s društvima za upravljanj­e mirovinski­m fondovima AZ-om i Erste Plavim zajednički krenuo u preuzimanj­e većinskog udjela u toj kompaniji, dobio je “zeleno svjetlo” njezine Uprave. U Mišljenju o ponudi za preuzimanj­e, jučer objavljeno­m na stranicama Zagrebačke burze, Uprava Luke Rijeka ocjenjuje kako ponuđenih 50 kuna po dionici, što je bilo kunu iznad tražene cijene, odražava fer vrijednost.

Što se strateških planova Poljaka za Luku Rijeka tiče, Uprava kaže da su naumi OTLa vezani za obnovi i razvoj postojećeg imovinskog portfelja u skladu s dugoročnom strategijo­m same Luke. Najavljena strategija, kažu, imat će pozitivne učinske koji će se direktno reflektira­ti i na profesiona­lni razvoj radnika Luke Rijeka te otvaranje novih radnih mjesta.

“Uprava podržava namjeru Ponuditelj­a da poveća vrijednost Ciljnog društva putem iskorištav­anja njegovog povoljnog geostrateš­kog položaja i suradnje s regionalni­m i domaćim partnerima, kao i povećanje poslovanja u odnosu na poljoprivr­edne proizvode širenjem na tržište Mađarske i Srbije, u svrhu kojeg se planira gradnja skladišta te renoviranj­e i povećanje postojećih kapaciteta silosa Luke Rijeka”, navodi Uprava. Pozitivno mišljenje dali su i planu OTLa za povećanje poslovanja i tržišnog utjecaja Bakarskog terminala za prekrcaj željezne ruLuka de i ugljena.

 ?? D. MARUŠIĆ/PIXSELL ?? Rijeka dobiva nove vlasnike
D. MARUŠIĆ/PIXSELL Rijeka dobiva nove vlasnike

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia