Poslovni Dnevnik

U čokoladu ‘taman’ umiješali najljuću svjetsku papričicu

Usklađeni okusi OPG Volim ljuto i Taman Artisan Chocolates proizvod će plasirati u dućanu u Zagrebu i na webu

- MARTA DUIĆ

Volim ljuto i Taman Artisan Chocolates udružili su se kako bi napravili seriju čokolade s dodatkom najljućih papričica na svijetu Carolina Reaper chilijem, koja će biti dostupna u trgovini Spicy Days na zagrebačko­j Trešnjevci i istoimenoj internetsk­oj trgovini.

Kako tvrdi Goran Vrabec, vlasnik OPGa Volim ljuto, recept za čokoladu je osmislio Stiv Kahlina, vlasnik brenda Taman Artisan Chocolates.

“Ova suradnja bila je istovremen­o i užitak i izazov. Razvijajuć­i recept željeli smo postići usklađenu kombinacij­u različitih okusa u kojem ljutina ne bi nadvladala ostale okuse, već se sjedinila s njima u skladnu cjelinu. Da bismo to postigli, morali smo puno učiti o ljutini i chili papričicam­a”, ističe Stiv Kahlina, čokolatije­r i vlasnik brenda Taman Artisan Chocolates.

Inače, oba hrvatska proizvođač­a osvojila su i međunarodn­a priznanja, brončanu nagradu za čokoladu Taman mliječna 35% s kokosom, limunom i limunskom travom, dok je Volim ljuto umak Brutalero Scorpion prije dvije godine proglašen svjetskim viceprvako­m u kategoriji ultra hot u Louisiani. Nova *cHOTolate čokolada* kombinacij­a je tamne 60% čokolade s hrskavim komadićima karamele od slanog maslaca, sušenim višnjama i pimentom sparenim s Carolina Reaper chilijem.

Čokolade iz manufaktur­e Malo&Slatko u kojoj trenutačno nastaje 12 različitih proizvoda, početkom godine izvezli su na japansko tržište. Osim novih okusa, u sljedećoj godini fokus stavljaju na izvoz.

 ?? PD ?? Čokolada je u ponudi Trgovina Spicy Days
PD Čokolada je u ponudi Trgovina Spicy Days

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia