Poslovni Dnevnik

Cablex otvara novi pogon u Laktašima

Investicij­a Slovenska tvrtka u BiH već proizvodi kabele za autoindust­riju, kućanske uređaje i alate

-

Slovenska tvrtka Cablex, koja se bavi proizvodnj­om kabela, planira u Laktašima (BiH) graditi još jedan proizvodni pogon. Kako je za eKapiju na sajmu investicij­a u Banjoj Luci rekao Goran Vujaković, samostalni stručni saradnik za operativno upravljanj­e razvojem i europske integracij­e u Općini Laktaši, Cablex je spreman zaposliti oko 300 radnika.

“Još se razmatra ta investicij­a, a naša želja je da se realizira. Cablex je inače jako zadovoljan poslovanje­m u Laktašima i kvalitetom radne snage koja može odgovoriti svim za- htjevima”, rekao je Vujaković.

Cablex u postojećem pogonu u Laktašima proizvodi kabelske snopove, plastične dijelove, silikonske žice, profile i drugo. Oni se koriste u kućanskim uređajima, automobils­koj industriji, robi široke potrošnje, ručnim alatima, kosilicama, motornim pilama, urebiti đajima za ugostitelj­stvo i hotelijers­tvo i drugim uređajima. Osim Cablexa o investiran­ju u Laktaše razmišlja i slovenska tvrtka Šumer koja se bavi proizvodnj­om metalnih dijelova.

Prema riječima Gorana Vujakovića, ta tvrtka već neko vrijeme razmišlja o preseljenj­u proizvodnj­e iz Slovenije, pri čemu su Laktaši potencijal­na lokacija.

Laktaši potencijal­nim investitor­ima nude razne pogodnosti, poput cijene zemljišta od 6 KM (oko 24 kune) u poslovnoj zoni Aleksandro­vac. Infrastruk­tura u zoni u potpunosti je dovršena.

 ?? PD ?? Cablex je u Laktašima spreman zaposliti još 300 radnika
PD Cablex je u Laktašima spreman zaposliti još 300 radnika

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia