Poslovni Dnevnik

Nova godina na Kopaoniku - 200 eura za noć

Slavlje na snijegu Sve više Srba novogodišn­je praznike provodi na planinama, a kapaciteti u hotelima rasprodaju se već u listopadu

-

Već godinama zanimanje za proslavu Nove godine na planinama u Srbiji raste, a najskuplji je doček na Kopaoniku koji stoji 200 eura za noć. Najpovoljn­ije je na Goču, gdje je za tri noći potrebno izdvojiti 5500 dinara (oko 46 eura), piše Blic.

Na Kopaoniku se može pronaći i apartmane za 30 eura po osobi, ali je većina već rezerviran­a.

Kapaciteti na Staroj planini također već su rezerviran­i, a tri noćenja sa sva tri obroka, stajali su i po 119 eura.

Iz omladinsko­g projekta “Srbija za mlade” kažu da svatelima ke godine imaju sve više turista.

“Ranije smo imali 500 mjesta, sada smo došli do 650. Sve što smo ponudili ove godine na Staroj planini rasprodano je za tjedan dana. Naši klijenti su mladi od 18 do 35 godina, a u ponudi su Zlatibor, Zlatar, Goč, Tara i Sirogojno”, kaže Marta Đorđević, predsjedni­k novosadsko­g ogranka.

Goč kao destinacij­a preporuča se onima koji žele nešto mirniji doček Nove godine, a za nešto življi provod Zlatibor, gdje tri noćenja za vrijeme praznika stoje 9500 dinara (oko 79 eura). Proslave u ho- stoje i 200 do 500 eura za tri noćenja, dok se smještaj u privatnim vilama može pronaći i za 30 eura za noć.

Svake godine lokalne vlasti glavni gradski doček Nove godine organizira­ju na Kraljevsko­m trgu, na otvorenoj pozornici.

“Prošle godine smo bili na Zlatiboru, tako da ćemo sve to ponoviti. Otišli smo o svom trošku, a smještaj smo rezerviral­i tri mjeseca ranije, jer sve što je povoljnije bude rezerviran­o već u listopadu”, kaže Dejana Resić iz Rume. Kako u tu cijenu nije uračunata hrana, moguće je doplatiti 910 dinara po osobi. U sklopu turistički­h ponuda tri noći na Zlataru stoje 7800 dinara. Ako gosti žele sami posjetiti planinu, bez organizira­nja aranžmana na Zlataru, mogu pronaći hotelski i smještaj u apartmanim­a za 2000 do 9500 dinara za nekoliko noći.

Četiri dana na Tari za vrijeme novogodišn­jih praznika stoje 7200 dinara, a cijena u hotelima i apartmanim­a kreće se od 50 do 150 eura za noć. Noć u hotelima na Fruškoj gori za novogodišn­je praznike stoji od 100 do 150 eura, ali moguće je pronaći i prenoćište za 20 eura.

 ?? PD ?? Povoljniji smještaj treba rezervirat­i znatno ranije
PD Povoljniji smještaj treba rezervirat­i znatno ranije

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia