Poslovni Dnevnik

Bez velike pompe

Ugo grupa ušla u Zagreb, a u Šibeniku radi hotel i aqua park

- MARIJA CRNJAK

Objekt u Zagrebu vrijedan je 14,5 milijuna kuna i sa 112 soba, a obnovljeni Jakov u Solarisu imat će ih 328

Nakon što su lani otvorili kongresnu dvoranu u Opatiji i konvencijs­ki centar u Šibeniku, Ugo grupa Veljka Župana, vlasnici šibenskog Solarisa i opatijskih Milenij hotela, bez velike buke nastavljaj­u snažan investicij­ski ciklus u kojem prvi put ulaze i na hotelsko tržište Zagreba, u čijem centru uskoro otvaraju Hotel Century.

Usto, uz rekonstruk­ciju i dogradnju svoga postojećeg portfelja, ambiciozne planove imaju za Šibenik gdje najavljuju gradnju novog hotela Campo te vodenog parka Lighthouse, čije lokacije, kao ni detalje ovih milijunski­h projekata, u Ugo grupi još ne otkrivaju.

Nova atrakcija od ljeta

Iz kompanije su nam potvrdili da se na jesen ove godine otvara njihov prvi city hotel na prestižnoj lokaciji u strogom centru Zagreba. Hotel se uređuje u zgradi bivše Zagrebačke banke u Jurišićevo­j 22, koju je, kako neslužbeno doznajemo, tvrtka Milenij hoteli kupila od banke za oko 35 milijuna kuna. “Novi hotel će nositi oznaku ‘Heritage’, a njegova priča protkana je urbanim zagrebački­m štihom kroz uređenje interijera, ponudu i sadržaje, koji će uz smještaj, boravak u hotelu pretvoriti u cjelokupni doživljaj. Hotel će imati 112 soba, a vrijednost ove investicij­e je 14,5 milijuna eura”, potvrdili su iz kompanije. koja je iz građevine u hotelijers­tvo u Opatiji, a potom i Šibeniku ušla prije 20 godina.

Uz ulaganja u kongresne kapacitete, prošle godine tvrtka je uvela novi brend Amadria Park, u koji ulaze najluksuzn­iji hoteli iz portfelja, uključujuć­i novi u Zagrebu. U sastavu Milenij hotela u Opatiji je šest hotela od 4 i 5 zvjezdica, Solaris resort ima pet hotela, kamp i vile za najam, vodeni park i ugostitelj­ske sadržaje, a pod brandom Amadria će biti ukupno deset hotela. Od ostalih investicij­a čija realizacij­a je upravo u tijeku u Ugo grupi izdvajaju potpunu obnovu i rekonstruk­ciju hotela Jakov u Solarisu, čiji završetak očekuju do ljetne sezone.

“Hotel Jakov će uz postojećih 238, dobiti novih 90 smještajni­h jedinica. Naše goste u Šibeniku ovog ljeta dočekat će i nova atrakcija ‘Mediterran­ean Square’, mediterans­ki trg s brojnim sadržajima ugostitelj­skog i trgovačkog karaktera koji će postati centar zabave cijeloga resorta”, pojašnjava­ju u kompaniji čiji hotelski biznis godišnje nosi oko 550 milijuna kuna prihoda, a u punoj sezoni zapošljava­ju oko 1600 ljudi.

Veliki projekti do 2020.

U kompaniji zasad ne žele otkrivati detalje o nizu drugih investicij­a koje, pak, najavljuju na svojim web stranicama. Najatrakti­vnija s popisa novih projekata je izgradnja novog Hotela Campo u Šibeniku od 250 soba, što se iz opisa čini kao greenfield investicij­a koja je u samom začetku. U planu je i izgradnja novog, luksuznog paviljona Hotela Ivan u Solarisu, koji će imati oko 150 smještajni­h jedinica i biti će namijenjen odmorišnim ali i poslovnim gostima Šibenika. Plan je dovršiti tu investicij­u do proljeća 2020. godine. Iste godine očekuje se i dovršetak Vodenog parka Šibenik, za koji također ne žele otkrivati detalje, no pretpostav­lja se da će se graditi također u resortu Solaris. Do 2022. trebala bi, pak, biti gotova potpuna rekonstruk­cija šibenskog Hotela Niko, jedinog šibenskog hotela Ugo grupe koji još uvijek ima tri zvjezdice, a poslije rekonstruk­cije imat će oko 450 soba.

TVRTKA IMA I BREND AMADRIA PARK, ZA LUKSUZNE

HOTELE. PRIHODI HOTELSKOG BIZNISA (SOLARIS I MILENIJ) SU 550 MIL. KN, UZ 1600 RADNIKA U SEZONI

 ??  ??
 ?? PD ?? Za vodeni park se nagađa da će biti izgrađen u Šibeniku, u Solarisovu resortu
PD Za vodeni park se nagađa da će biti izgrađen u Šibeniku, u Solarisovu resortu
 ?? PD ?? U centru Zagreba uskoro otvorenje hotela Century
PD U centru Zagreba uskoro otvorenje hotela Century

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia