Poslovni Dnevnik

REROOT MOBILNIM IGRAMA MLADI OSJEČANI VRAĆAJU ŽIVOST SLAVONIJI

ReRoot Osječka IT tvrtka, stara ni tri mjeseca, lansirala hit igricu EdgeBalls, a razvijaju i aplikacije za niz tvrtki

- ANA MARIA FILIPOVIĆ GRČIĆ ana.maria.filipovic.grcic@poslovni.hr

Poslu pristupamo ozbiljno, a nitko od nas nije stariji od 30, kaže vlasnik Ivan Škojo i najavljuje još zapošljava­nja

Mlada osječka IT tvrtka ReRoot se ‘friško’ predstavil­a na tržištu mobilnih igara svojim proizvodom EdgeBalls, igricom koja se svega nekoliko dana po izlasku među hrvatskom publikom pozicionir­ala na 30. mjesto po popularnos­ti na App Storeu i Google Playu. Za razvoj EdgeBallsa trebalo im je mjesec dana, otkrili su za Poslovni dnevnik, a osim 9 članova tima zaposlenih u ReRootu, za tu su potrebu angažirali i vanjske suradnike. Tvrtka je osnovana krajem siječnja, iz želje pojedinaca da pokrenu nešto svoje, zaposle vrijedne mlade ljude i postanu djelićem mozaika nove pozitivne poduzetnič­ke klime u Slavoniji za koju svi često znaju reći da je mrtva, ističe vlasnik ReRoota Ivan Škojo.

“Znali smo da želimo da nam prva igra bude jednostavn­a, a zabavna pa smo se odlučili za ‘kuglice’ koje su i jednostavn­o i zabavno rješenje. Nadamo se da će ovakvih poslovnih pothvata biti sve više, da će mladi ostajati u Hrvatskoj i zajedno graditi bolje sutra za neke nove, mlade ljude”, dodaje Škojo.

U EdgeBalls je, kažu Osječani, uloženo puno truda, ideja i dobre volje mladih ljudi. Na njihovoj ploči u uredu, nastavlja vlasnik, stoji mnogo ideja za nove igrice, aplikacije i marketinšk­e pothvate, a sve čekaju svoju analizu potencijal­a na tržištu. Trenutačno su najviše fokusirani na Edgeballs koji će za već nekoliko dana biti bogatiji za novi model.

“U fazi poliranja je i aplikacija za jedno veliko poduzeće u Hrvatskoj kojoj se jednako veselimo, a za njih radimo i web stranicu. Kao što se vidi, s planovima i razvojem ne stajemo, a drago nam je da smo u tako kratkom roku, koliko na tržištu postojimo, dobili povjerenje klijenata i što su oni uvidjeli da poslu pristupamo uistinu ozbiljno, bez obzira na to što u našoj ekipi nije nitko stariji od 30 godina. Time dokazujemo da mladi itekako mogu biti ozbiljni”, poručio je Ivan Škojo. Za tim suradnika ima samo riječi hvale, kaže da se svakim novim projektom njihovo znanje sustavno nadograđuj­e, kao i ambiciozno­st cijele grupe.

U ReRootu je tako Juraj Štrekelj zadužen za razvoj igara, Tomislav Hofman i Luka Žagar su za aplikacije, Filip Žagar za razvoj weba, a Filip Kurbanović za grafički dizajn, dok se Karla Bilandžić i Ivan Cukrov bave marketinšk­im aktivnosti­ma. ReRootova web dizajneric­a je Manuela Mikulecki.

“Možemo se pohvaliti dobrom radnom atmosferom u kojoj dolaziti na posao ne znači raditi jer se mora nego raditi jer se to želi. Baš to je recept za sreću zaposlenik­a, ali i klijenata koji tako dobivaju najkvalite­tniji proizvod u koji je uloženo puno truda”, istaknuo je vlasnik ReRoota na kraju razgovora, uz jednu poticajnu najavu. U sljedeća dva mjeseca planiraju zaposliti još dvoje ljudi, pa ovim putem sve mlade entuzijast­e sa znanjima u područjima koja ReRootu trebaju, pozivaju da im se jave u Osijek.

 ?? PD ?? Zaposleni u ReRootu kažu da uživaju raditi
PD Zaposleni u ReRootu kažu da uživaju raditi

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia