Poslovni Dnevnik

Tri suparnika u utrci za Kopaonik

Trgovina građevinsk­im materijalo­m

-

Dragan Smolović, stečajni upravitelj i odvjetnik iz Podgorice uključio se u borbu za prevlast nad vlasništvo­m u trgovačkoj kompaniji Kopaonik AD Beograd, gdje do većinskog vlasništva žele doći poznati srpski poduzetnic­i Đorđije Nicović i Miodrag Kostić. Smolović je u studenom prošle godine od Nicovićeve tvrtke Nicco Beograd kupio 100postotn­i udjel u tvrti Glina promet Beograd i na taj način postao pojedinačn­o najveći vlasnik Kopanika AD Beograd s 24,18 posto dionica.

Riječ je o vrlo profitabil­noj i vrijednoj kompaniji, čija je tržišna kapitaliza­cija na Beogradsko­j burzi 20. travnja iznosila 6,5 milijuna eura, dok je knjigovods­tvena vrijednost oko 19,6 milijuna eura. To znači da je vrijednost dionica Kopaonika koje je stekao Smolović preuzimanj­em kompanije Glina promet nešto manja od pet milijuna eura. Kompanija Kopaonik Beograd, koja se bavi trgovinom građevinsk­im materijalo­m i ima nekretnine diljem Beograda i Srbije, godinama posluje uspješno i prema javno objavljeni­m podacima za 2017. godinu ostvarila je neto dobit od oko 678.000 eura, dok samo nekretnine kompanije vrijede oko 15 milijuna eura.

Smolović je bio stečajni upravitelj HTP Onogošta, Lenke iz Bijelog Polja i Građevinsk­og poduzeća Gorica iz Podgorice. Nicović je u Crnoj Gori vlasnik HTP Mimoza iz Tivta i tvornice vode Gorska iz Kolašina. Kostić je suvlasnik Budvanske rivijere s oko 15 posto dionica.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia