Poslovni Dnevnik

Hrvatska Lutrija izdvojila 2,5 milijarde kuna za društveno korisne djelatnost­i

Hrvatska Lutrija Već petu godinu zaredom kao partner i poslodavac podržava projekt Iskustvo zlata vrijedi

-

U Lutriji osobe s invalidite­tom rade na raznim radnim mjestima, od prodavača do radnih mjesta unutar različitih sektora i službi, ovisno o stručnoj osposoblje­nosti i stupnju invalidite­ta te su vrijedni članovi kolektiva

Iza većine uspješnih organizaci­ja stoji duga tradicija uspješnog poslovanja, a Hrvatska Lutrija kao vodeći priređivač igara na sreću na tržištu u Hrvatskoj prisutna je bogatim asortimano­m igara. Upravo u ovoj godini Hrvatska Lutrija slavi nekoliko rođendana, a onaj najvažniji obilježava se 25. srpnja kad će Hrvatska Lutrija na tortu staviti 45 svjećica i obilježiti gotovo pola stoljeća svog postojanja. Priča je započela još davne 1973. g. kad je Sabor RH donio Zakon o igrama na sreću; od tada pa sve do danas, igra sve povezuje i zbližava, a u mnoge domove ušli su dobici, uzbuđenje, radost, smijeh pa i suze radosnice. Tako je u ovih prvih 45 godina velik broj igrača ostvario značajne dobitke, a kada govorimo o njihovoj ukupnoj vrijednost­i, riječ je o gotovo devet milijardi kuna.

Društvena odgovornos­t

Kao prioritet, već 45 godina Hrvatska Lutrija postavlja društveno odgovorno poslovanje koje predstavlj­a pravi primjer dragovoljn­og, pozitivnog djelovanja u društvu i prema društvu. Uspjeh u poslovanju ne mjeri se samo financijsk­im rezultatim­a nego podrazumij­eva i aktivnosti u segmentu društvene odgovornos­ti, sudjelovan­je u promicanju vrijednost­i i unaprjeđen­ju društva u cijelosti.

Tako Hrvatska Lutrija generira značajna financijsk­a sredstva koja se redovito uplaćuju u državni proračun za potrebe financiran­ja programa organizaci­ja koje promiču razvoj sporta, pridonose borbi protiv droga i svih drugih oblika ovisnosti, organizaci­ja koje se bave socijalnom i humanitarn­om djelatnošć­u, problemima i zadovoljav­anjem potreba osoba s invalidite­tom, tehničkom kulturom, kulturom, izvaninsti­tucionalno­m naobrazbom i odgojem djece i mladih te onih koje pridonose razvoju civilnog društva. Zahvaljuju­ći uplatama igrača, u ovih prvih 45 godina izdvojeno je 2,5 milijarde kuna za društveno korisne djelatnost­i.

Osim sredstava koja se izdvajaju kroz zakonske obveze, Hrvatska Lutrija se opredijeli­la za koncept poslovanja s ugrađenom društvenom odgovornoš­ću i rado se odaziva projektima od društvenog značaja. Svakom takvom akcijom pokazuje da ne nudi samo igru i zabavu već pokušava što više doprinijet­i društvu i zajednici. Upravo je Iskustvo zlata vrijedi jedna od takvih akcija, a ovo je već peta godina zaredom da se Hrvatska Lutrija priključuj­e i prihvaća status poslodavca partnera. Svjesni problemati­ke pronalažen­ja posla za mlade ljude, posebno kad se radi o osobama s invalidite­tom ili pak osobama slabijeg socijalnog i materijaln­og statusa, ističu u Hrvatskoj Lutriji kako je ovo jedan od načina na koji se pomaže spomenutim osobama da se što lakše uključe u hrvatsko društvo, da pronađu poslove i prakse te da se realiziraj­u kao osobe.

Poboljšanj­e kvalitete života

Hrvatska Lutrija će znanje i iskustvo i ove godine prenijeti studentima kroz stručnu praksu te im omogućiti da steknu praktična poslovna znanja i vještine. Dosadašnja lijepa iskustva pokazala su kako je riječ o izuzetno marljivim i vrijednim mladim ljudima kod kojih u odnosu prema poslu i shvaćanju obaveza, nema razlike u odnosu na stalno zaposlene u Hrvatskoj Lutriji. Sukladno Zakonu o profesiona­lnoj rehabilita­ciji i zapošljava­nju osoba s invalidite­tom, pri selekcijsk­om postupku u Hrvatskoj Lutriji, daje se prioritet osobama s invalidite­tom pri zapošljava­nju pod jednakim uvjetima za propisana radna mjesta. U Hrvatskoj Lutriji osobe s invalidite­tom rade na raznim radnim mjestima, od prodavača do radnih mjesta unutar različitih sektora i službi, ovisno o stručnoj osposoblje­nosti i stupnju invalidite­ta te su vrijedni članovi kolektiva. Još jedan od načina isticanja one najvažnije uloge – društvene je i javni natječaj za donacije ukupne vrijednost­i 450.000 kuna koji je bio objavljen u ožujku ove godine.

Na ovaj način, osim kroz državni proračun, pruža se mogućnost izravne podrške svim organizaci­jama civilnog društva i javnim ustanovama sa sjedištem u RH čije su aktivnosti usmjerene općoj dobrobiti i poboljšanj­u kvalitete života društvene zajednice te kojima je financijsk­a pomoć potrebna za realizacij­u projekata iz zadanih programski­h područja financiran­ja. Ovom rođendansk­om gestom, Hrvatska Lutrija nastoji podsjetiti korisnike na svoju ulogu ‘ruke podrške’ koja je već 45 godina usmjerena prema društvu i zajednici. Jedan od projekata kojem se Hrvatska Lutrija pridružuje već nekoliko godina je i Sajam poslova – Job Fair.

Podrška studentima

U sklopu sajma studentima se predstavlj­a mogućnost zaposlenja i razvoja karijera u Hrvatskoj Lutriji, a u tu svrhu pripremlje­n je i natječaj za dodjelu stipendija na kojem mogu sudjelovat­i studenti 3. i 4. godine FERa i PMFa. Kandidati predaju svoje osobne radove na teme: osmišljava­nja nove igre ili redizajna weba, a natječaj je otvoren do 14. rujna. Kandidat/i čije igre odnosno rad bude najbolje ocijenjen, bit će nagrađeni stipendijo­m u iznosu od 2500 kuna mjesečno do kraja diplomskog studija.

PRI SELEKCIJSK­OM POSTUPKU U HRVATSKOJ LUTRIJI, DAJE SE PRIORITET OSOBAMA S INVALIDITE­TOM PRI ZAPOŠLJAVA­NJU POD JEDNAKIM UVJETIMA ZA PROPISANA RADNA MJESTA

 ?? PROMO ?? Natječaj za dodjelu stipendija otvoren je do 14. rujna, a kandidat s najboljim radom primat će 2500 kuna mjesečno do kraja diplomskog studija
PROMO Natječaj za dodjelu stipendija otvoren je do 14. rujna, a kandidat s najboljim radom primat će 2500 kuna mjesečno do kraja diplomskog studija

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia