Poslovni Dnevnik

Prvi traktor proizveden u BiH prodan u Europi

Za poljoprivr­edu Tvrtka Beartisch-Fabro prošle godine je svoje pogone iz Švicarske i Njemačke preselila u Maglaj

-

Prvi traktor koji je u potpunosti proizveden u Bosni i Hercegovin­i izvezen je iz Maglaja u Europu. Riječ je o proizvodu tvrtke Beartisch-Fobro koja je prošle godine svoje pogone iz Švicarske i Njemačke preselila u BiH.

Izvezeni traktor je model Fobro Mobile koji je pogodan za obradu zemljišta frezanjem, oranje, čišćenje usjeva, obradu vinograda, malinjaka i slično, navodi portal Klix.ba. Traktor je opremljen upravljačk­im sustavom Joystick i volanom. Ovaj suvremeni model traktora na europskom tržištu dostiže cijenu od 55.000 eura.

Beartisch-Fobro se bavi proizvodnj­om ratarskih mašina i priključak­a, a u Maglaju zapošljava 13 radnika. Kompanija ovog tjedna planira još dva traktora izvesti u Njemačku i Švicarsku. Kompanija tvrdi da zapošljava dizajnere, mehaničare, posebno stručnjake za mehaniku poljoprivr­ednih strojeva. Beartisch-Fobro objašnjava na svojim web stra- nicama da im je specijalno­st prepoznava­nje operativni­h elemenata te dorada i optimizaci­ja hidrauličk­ih pogonskih koncepata.

Prema pisanju maglajskih medija, Beartisch-Fobro uskoro namjerava povećati broj radnika na 29. Kompanija će se narednih mjeseci posvetiti unapređenj­u proizvodnj­e, a kako najavljuje, novi modeli traktora Fobro Mobile bit se opremljeni GPS-om.

 ?? PD ?? Suvremeni traktor na europskom tržištu doseže cijenu od 55.000 eura
PD Suvremeni traktor na europskom tržištu doseže cijenu od 55.000 eura

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia