Poslovni Dnevnik

Maidea preko CeBIT-a želi nadmašiti lanjski rast prihoda od 37%

Internacio­nalizacija Dobili potporu iz Unijinih fondova

-

Zagrebački proizvođač softvera za postprodaj­u i logistiku, tvrtka Maidea, čiji je prihod lani porastao za više od trećine, rast u ovoj godini planira održati jačim nastupom na stranim sajmovima i pozicionir­anjem na globalnom SMB tržištu. Maidea je objavila da je u ponedjelja­k na CeBITu u Njemačkoj predstavil­a svoje novo rješenje ServiceApp SMB, pojednosta­vljenu verziju softvera za upravljanj­e postprodaj­om kojim cilja manje tvrtke.

Matija Matijevac, osnivač i direktor tvrtke Maidea kaže da je odlazak na najveći europski IT sajam za njih prekretnic­a. “Rastemo stabilno i kontinuira­no i želimo dugoročne rezultate naših ulaganja, a već smo organizira­li brojne sastanke na kojima ćemo naš tim i poslovni portfelj uz korisničke reference predstavit­i na najbolji mogući način”, kaže Matijevac. Dodaje da u Njemačkoj izlažu zahvaljuju­ći potpori iz europskih fondova i projektu “Internacio­nalizacija poslovanja MSPova”.

Maidea je lani, prema podacima Fine, ostvarila rast prihoda s 3,06 na 4,22 milijuna kuna, što je skok od 37 posto, te je udvostruči­la neto dobit na 136,1 tisuću kuna. Tvrtka je u prikupljan­je inozemnih referenci krenula prije dvije godine, kada je s bivšim direktorom iz Oracela počela tražiti klijente u Švicarskoj. Za ServiceApp, aplikaciju iz koje je nastala istoimena pojednosta­vljena verzija koju predstavlj­a na CeBITu, Maidea već ima reference među srednjim i velikim tvrtkama u regiji, poput MMM Agramservi­sa i Smart servicea.

“Imamo velika očekivanja. Vjerujem da inokompani­jama možemo pokazati kvalitetna, stabilna i inovativna rješenja”, kaže Matijevac.

 ?? PD ?? Matija Matijevac (u sredini) sa svojim timom
PD Matija Matijevac (u sredini) sa svojim timom

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia