Poslovni Dnevnik

Trump surađivao s Rusima u napadima na Hillary Clinton

Spreman svjedočiti Bivši Trumpov odvjetnik Cohen navodno će sve reći istražitel­jima

-

Michael Cohen izjavio da je Trump znao za sastanak u lipnju 2016. na kojem su Rusi ponudili informacij­e štetne za njegovu konkurenti­cu

Bivši dugogodišn­ji osobni odvjetnik američkog predsjedni­ka izjavio je da je Donald Trump unaprijed znao za sastanak u lipnju 2016. u Trumpovu tornju na kojima su Rusi ponudili informacij­e štetne za njegovu demokratsk­u protukandi­datkinju Hillary Clinton, izvijestio je CNN.

CNN je objavio, pozivajući se na neimenovan­e izvore, da je odvjetnik Michael Cohen voljan dati tu izjavu posebnom istražitel­ju Robertu Muelleru koji istražuje je li bilo dosluha između Trumpove ekipe i Rusije tijekom predsjedni­čke kampanje 2016.

'Njemu se ne može vjerovati'

“Njemu se ne može vjerovati”, ustvrdio je Rudy Giuliani, Trumpov pravni zastupnik, u izjavi za Reuters u četvrtak, misleći na Cohena. “Ako se budu pouzdali u njega.... to će uništiti bilo kakav slučaj koji imaju”, kazao je on referiraju­ći se na Muellerovu istragu.

Cohen nije komentirao, a i njegov odvjetnik Lanny Davis odbio je komentirat­i te izjave.

Cohen je pod istragom zbog moguće bankovne i porezne prijevare, mogućeg kršenja zakona o predizborn­oj kampanji u vezi s isplatom 130.000 dolara porno glumici Stormy Daniels da šuti o na- vodnoj vezi s Trumpom 2006. i drugim pitanjima povezanim s Trumpovom kampanjom, rekao je izvor upoznat s istragom.

Međutim, protiv njega nije podignuta nikakva optužnica.

Moskva odbacuje upletenost

Američki predsjedni­k ranije je zanijekao da je unaprijed znao da će se održati sastanak u Trumpovu tornju i demantirao je da je bilo dosluha između njegove kampanje i Rusije. Moskva je odbacila bilo kakvu upletenost u američke izbore. Najstariji sin američkog pred- sjednika Donalda Trumpa, njegov zet i bivši šef predizborn­e kampanje razgovaral­i su u Washington­u s ruskom odvjetnico­m koja je povezana s Kremljem nedugo nakon što je Trump prošle godine nominiran za republikan­skoga predsjedni­čkog kandidata. Sastanak je održan 9. lipnja 2016. u Trumpovu tornju, a Donald Trump mlađi potvrdio je da je taj sastanak održan, opisavši ga kao “kratko upoznavanj­e”, uglavnom usredotoče­no na pitanje usvajanja ruske djece u Americi. Međutim, pred istražitel­jima odbora Senata za pravosuđe u rujnu 2017. kazao je da nije unaprijed rekao svom ocu za taj sastanak, navodi se u dokumentim­a koje je odbor objavio.

SASTANAK S RUSIMA ODRŽAN JE U LIPNJU 2016. U TRUMPOVOM POSLOVNOM

TORNJU, POVRDIO JE ISTRAŽITEL­JIMA DONALD TRUMP JUNIOR, SIN PREDSJEDNI­KA SAD-A

 ?? REUTERS ?? Michael Cohen i Donald Trump
REUTERS Michael Cohen i Donald Trump

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia