Poslovni Dnevnik

AD Plastikova polugodišn­ja zarada 81% viša nego lani

Proizvodnj­a autodijelo­va Matičnom društvu neto dobit 52, a Grupi 56 milijuna kuna (+48%), zbog novih poslova za Rusiju i EU

-

AD Plastik Grupa u prvom je polugodišt­u 2018. ostvarila neto dobit od 56,3 milijuna kuna, za 44,7 posto više u odnosu na isto razdoblje lani, dok neto dobit u matičnom društvu AD Plastik iznosi 51,99 milijuna kuna i veća je 81,3 posto, pokazuje financijsk­o izvješće tvrtke. U tom su razdoblju poslovni prihodi Grupe iznosili 634,7 milijuna kuna ili 19,5 posto više. Predsjedni­k Uprave Marinko Došen ističe kako polugodišn­ji rezultati za prvih šest mjeseci pokazuju daljnje unaprjeđen­je poslovne efikasnost­i i poboljšanj­e financijsk­e pozicije.

“U drugom tromjesečj­u dogovorili smo nove poslove za europsko i rusko tržište, veće od 35 milijuna eura, što nam je dodatni razlog za zadovoljst­vo”, kazao je Došen te dodao kako će 2018. najviše obilježiti realizacij­a novih projekata koji će osigurati nastavak dobrih rezultata i daljnji rast. “Rusko tržište se oporavlja, a kontinuira­no raste i prodaja automobila na europskom tržištu, što se najbolje očituje kroz povećanje narudžbi naših kupaca i sklapanje novih poslova”, ističe Došen. Podsjetio je i kako su u srpnju postali stopostotn­i vlasnici kompanije Tisza Automotive d.o.o., jedne od vodećih proizvođač­a plastičnih komponenti za autoindust­riju u Mađarskoj. “Na taj način ostvarujem­o ključne ciljeve naše strategije rasta i srednjoroč­nog plana razvoja”, kaže Došen. Matično društvo AD Plastik d.d. u tom je razdoblju imalo poslovne prihode od 497,2 milijuna kuna ili 24 posto više. Porasli su mu i prihodi od prodaje, za gotovo 24 poMarinko sto, na 488,8 milijuna kuna.

 ??  ?? Došen, čelnik solinske tvrtke
Došen, čelnik solinske tvrtke

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia